ADANA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bugün Afrin'de mücadele eden kahraman ordumuz... Kahraman ordumuza tarihin her döneminde güvendik, yine güveniyoruz. Ordu bu ülkenin onurudur, bir ülkenin namusudur. O nedenle, mücadele eden, bizim güvenliğimiz sağlayan, Türkiye'nin ,vatanın güvenliği için, bayrağı için mücadele eden kahraman ordumuza şükranlarımızı gönderiyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Barış Manço Bulvarı'nda düzenlenen Çukurova Belediyesi Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugünün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü olduğunu hatırlattı.

Çanakkale Savaşı'nın sadece bizim tarihimizin değil, dünya savaş tarihinin de önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, yedi düvele karşı olağanüstü bir mücadele verildiğini ve bütün imkansızlıklar içerisinde Çanakkale'de destan yazıldığını söyledi.

"Çanakkale Geçilmez" destanın 18 Mart'ta yazıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Çanakkale şehitlerini sevgi, saygı, rahmet ve şükranla andığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, "Bugün Afrin'de mücadele eden kahraman ordumuz... Kahraman ordumuza tarihin her döneminde güvendik, yine güveniyoruz. Ordu bu ülkenin onurudur, bir ülkenin namusudur. O nedenle, mücadele eden, bizim güvenliğimiz sağlayan, Türkiye'nin ,vatanın güvenliği için, bayrağı için mücadele eden kahraman ordumuza şükranlarımızı gönderiyoruz." ifadesini kullandı.

Çanakkale'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'nın adeta ön sözü olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün "Çanakkale Geçilmezi" nasıl tanımladığını onun sözleriyle anlattı.

Kılıçdaroğlu, Çanakkale menüsünü hatırlattığı konuşmasında, bu zorlu şartlarda mücadele yapıldığını aktardı.

- "Şehit yakınları ve gaziler arasında ayrım olmaz"

Bugünün özelliğinin Şehitleri Anma Günü olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şehitler arasında ayrım yapılmaz. Az önce şehit aileleriyle bir aradaydım. Bir şehit babası, '15 Temmuz şehitleri ile diğer şehitler arasında fark yaratıyorlar' dedi. Biz şehitler, gaziler ve şehit yakınları arasında hiçbir ayrım olmasın diye parlamentoya bir kanun teklifi verdik. Aranıza iktidar partisinden ve diğer partilerden milletvekilleri gelirse lütfen her Adanalı şunu söylesin, 'Şehitler bizim şehitlerimizdir. En çok şehidi veren kentlerden birisi Adana'dır. Şehitler arasında, şehit yakınları arasında, gaziler arasında ayrım yapmayın. CHP bir kanun teklifi verdi, siz de destekleyin, bunu lütfen her gittiğiniz yer de söyleyin.' Şehit yakınları ve gaziler arasında ayrım olmaz."

Kılıçdaroğlu, bugün geldiğimiz nokta da vatanın, bayrağın ve İstiklal Marşı'nın üzerine titrendiğini belirtti. İstiklal Marşı'nın bu ülkenin onuru olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'na hiç kimse söz edemez. Biz babalarımız, dedelerimiz, Kurtuluş Savaşı'nı verip düşmanı gönderirken, düşmanı denize dökerken 21. yüzyılda aradan geçmiş yıllar birileri çıkıp diyor ki 'Keşke Yunanistan galip gelseydi.' Bunu söyleyen bir deli, bir aklı ermez kişidir bu kişi. Ve bu kişiye bu ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat ziyarete gidiyor, 'Geçmiş olsun' diyor. Sormak istiyorum 'Sen de mi aynı düşünceye sahipsin, sen de mi böyle düşünüyorsun' diye. İçime sindiremiyorum. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu, Milli Kurtuluş Savaşı oldu, kuvayımilliyeciler var, her birimiz bugün 21. yüzyılın kuvayımilliyecisi gibi çalışıyoruz, ülkemiz, vatanımız için. Ama hiç kimsenin ağzından keşke 'Yunan galip gelseydi' lafı çıkmadı. Onun ağzından çıktı, ve ona ziyarete gidiyorlar. Sen de mi aynı görüşü paylaşıyorsun diye sormadan edemiyorum."

(Sürecek)