TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dün Çanakkale'de yaşanan sorunu bugün Filistin'in yaşadığını belirterek, Filistin halkına bağımsızlık savaşında başarılar diledi.

TBMM'yi ziyaret eden Filistin-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti onuruna Mecliste yemek verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, dünyanın çok farklı bölgelerinde önemli krizler yaşandığını söyledi. Mekke, Medine, Kudüs'ü birbirinden farklı görmediklerini dile getiren Turan, "İslami anlayışımızın yanında tarihten gelen bir anlayışımız var. Çanakkale'de 100 sene önce bu millet çok büyük tarih yazarken, Filistin'in çok değişik beldelerinden, kentlerinden gençlerin Çanakkale'de şehit olduğunu görüyoruz. Dün Çanakkale'nin sorunu neyse, bugün de Filistin'in sorunu aynı. Bu bağımsızlık savaşında başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin heyetine "Evinize hoş geldiniz" diyen Turan, Filistin davasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dünyanın gündemine taşıdığını anımsattı.

Türkiye - Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da Kudüs'ün ve Filistin'in Türkiye açısından önemine değindi. Her platformda Filistin halkına destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Turan, "Filistin aleyhinde alınan hiçbir kararı kabul etmiyoruz, tanımıyoruz. Yaşadığımız yüzyılda kendi topraklarında tutsak gibi yaşatılan bir halkı görmek istemiyoruz. Maalesef ülkemizi ziyaret edecek grubun içinde yer alan 3 milletvekili İsrail hükümeti müsaade etmediği için gelememiştir. Halkın seçtiği temsilciler, davet edildikleri ülkelere gidememektedirler. Bu kabul edilebilir bir uygulama değildir. İsrail hükümetini kınıyoruz." dedi.

İsrail'in Filistinli milletvekillerine ülkeden çıkışına izin vermemesi üzerine Filistin-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyetinin başkanlığını üstlenen Muhammed Al Laham da tarihte emsali olmayan baskılar altında bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin uluslararası her alanda Filistin'in yanında olduğunu belirten Laham, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti.