TBMM (AA) - AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Elçiliği taşıma kararlarıyla saldırıların artmasına dolaylı göz yuman sorumlular dahil olmak üzere dökülen her bir kan damlasına vesile olanlar, elbet bir gün hesap verecektir." dedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve ardından yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Asırlardır Kudüs'te pek çok inancın barış içinde birlikte yaşayabildiğine işaret eden Çam, Filistin topraklarının sistematik bir şekilde gayri kanuni ve gayri insani olarak işgal edildiğine dikkati çekti.

Gazze'de bir katliam yaşandığını aktaran Çam, şehit sayısının her dakika arttığını ve yüzlerce yaralı bulunduğunu söyledi. Bu katliamlarla 15 milyonluk Filistin halkı ile iki milyar İslam alemi gerçeğinin yok edilemeyeceğini vurgulayan Çam, "Elçiliği taşıma kararlarıyla saldırıların artmasına dolaylı göz yuman sorumlular dahil olmak üzere dökülen her bir kan damlasına vesile olanlar, elbet bir gün hesap verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Çam, Kudüs'ün yerli halkının Filistinliler olduğunu belirterek, "Filistinli kardeşlerimizin ribat ruhu dipdiri, taptaze ayaktadır. Adil, sürdürülebilir bir çözüm, başkenti Doğu Kudüs olan egemen, bağımsız Filistin Devletiyle mümkün olacaktır." ifadesini kullandı.

Filistinlileri haklı davasında yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Çam, sadece Müslüman ve Hristiyanlar için değil, Yahudilerin de huzur ve barış içinde yaşayabilmesi için sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Çam, Yenikapı Meydanı ve Diyarbakır'da İsrail zulmüne karşı Filistinlilerle dayanışmayı göstermek amacıyla büyük mitingler düzenleneceğini anımsatarak, vatandaşları cuma günü Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitinge davet etti.