TBMM (AA) - İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Hakan Atilla hakkında ABD'de devam eden davayla ilgili ortada bir tuzak olduğunu, ABD ile Türkiye'nin düşman edilmesinin amaçladığını belirterek, "Bu olayda FETÖ'cü polis ve savcıların bir piyon olarak kullanıldığı ancak bunun ötesinde İran istihbaratı başta olmak üzere birçok ülkenin istihbarat birimlerinin bulunduğu artık görülmelidir." dedi.

Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Rıza Sarraf'ın babası ve ailesinin bazı fertlerinin çeşitli yasa dışı işlerden dolayı Türk emniyet birimleri tarafından on yıllarca takip edildiklerini söyledi.

Buna ilişkin kayıt ve zabıtların ilgili güvenlik birimlerinin arşivinde bulunduğunu, Tebrizli olan Sarraf ve ailesinin bu şehirde iyi bilindiğini belirten Okutan, "Tebriz Türklerinden kime sorulsa bu ailenin İran derin devletinin kirli işlerini görmesiyle tanındığını ifade edecektir. Hatta Rıza'nın, Savama'nın bir elemanı olduğu yönünde bilgiler mevcuttur." diye konuştu.

"Peki, nasıl oluyor da bu bilgiler devletin arşivindeyken bu kişiyle bakanlar ve genel müdürler al takke ver külah yasa dışı iş tutuyorlar?" diye soran Okutan, "Bunun bir tek izahı var, bizi yönetenlerin mala ve paraya düşkünlüğünü bilen birilerinin bu zaaflar üzerinden Türkiye'ye operasyon çektikleri gerçeği anlaşılıyor." iddiasında bulundu.

"Ortada bir tuzak olduğu kesindir." diyen Okutan, bu tuzakla ABD'yi çileden çıkartıp Türkiye'nin üzerine çullanmaya yöneltecek bir işe Türk yöneticilerini sokmanın amaçlandığını belirtti. Okutan, "ABD ile Türkiye'yi ilanihaye düşman etme tuzağıdır. Yüksek meblağlı ballı rüşvetlerle Türk resmi kurumları ve bankaları ambargoyu delme perdesi altında büyük bir komplonun içine çekilmişlerdir. Bu tuzak Türkiye'yi yönetenler üzerinden Türkiye'ye karşı kurulmuştur." dedi.

Bu olayda FETÖ'cü polis ve savcıların bir piyon olarak kullanıldığını ancak bunun ötesinde İran istihbaratı başta olmak üzere birçok ülkenin istihbarat birimlerinin bulunduğunu ifade eden Okutan, "ABD istihbarat birimlerinin, Türkiye ile ABD'nin arasını açmaya çalışıp Türkiye ve ABD'yi birbirinden uzaklaştıracak bu operasyona dahil olmaları, başka ülkelerin istihbaratının zokasını yutmaları demektir." ifadelerini kullandı.

Okutan, "ABD'deki aklı başında yöneticiler ve kurumlar yapılan operasyonun ABD'nin çıkarlarıyla bağdaşmadığını, bu operasyonla Türkiye'nin Rusya'nın kucağına zorla itildiğini görmeli ve bu işe dur demelidirler. ABD kurumları bu zokayı kendilerine yutturanları araştırmalı ve kendilerine karşı çekilen operasyonun hesabını sormalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de ise devletin bu tuzağa düşürülmesinin hesabının ilgililerden sorulması gerektiğini dile getiren Okutan, "Ülkemizin bu tuzağa düşmesine neden olan Bakanlar ve Genel Müdürler bir an evvel yargıda hesap vermelidir. Bu kişileri her aşamada savunan ve koruyanlara ise millet sandıkta dersini vermelidir." diye konuştu.