MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, "Cumhurbaşkanımızı Meclis'te azınlığa, muhalefete düşürmeyin. Biz Meclis'te çoğunluğu sağlamadığımız an sistemi kilitlemiş oluruz." dedi.

Tüfenkci, Akçadağ ilçesinde Başpınar Mahalle Muhtarlığınca düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 25 Haziran'da önemli bir seçime gideceğini söyledi.

Seçimlerde Türkiye'nin bir yol ayrımına karar vereceğine dikkati çeken Tüfenkci, vatandaşların ülkenin yeniden inşasına, erdem ve iradeyle şahlanışına veya eskiye döndürme adına oy kullanacaklarını ifade etti.

Tüfenkci, Türkiye'nin Gezi Parkı olaylarından sonra sistematik olarak "17-25 Aralık darbe girişimi", 6-7 Ekim olayları ve 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadığını anımsattı.

Bu olayların ardından Cumhur İttifakı'nı kurduklarını dile getiren Tüfenkci, terör belasından kurtulmak, Türkiye'yi bölmek ve parçalamak isteyenlerin oyunlarını bozmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdiklerini anlattı.

Türkiye'nin istikbali, istiklali, geleceği noktasında ve gençlerinin rahat ve refah içinde varlığını sürdürmesi adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmasına geçeceklerini ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sisteme 'Hayır' diyenler, bugün bu sistemle Türkiye'yi yönetmeye kalkıyorlar, 'En iyi biz yönetiriz.' diyorlar. En iyi siz yönetiyorsanız o gün niye 'Hayır' dediniz, bugün niye talip oluyorsunuz? Hatırlayın, 'Üçüncü havalimanı, köprü yapılmasın.' diyenlerin, yola, köprüye 'taş yığını' diyenlerin iş başına gelmeleri halinde Türkiye'nin geleceğinin nasıl olacağına sizler karar vereceksiniz. O gün bu altyapıya, köprülere, havaalanlarına 'beton yığını' diyenler, bırakın fabrika yapmayı, fabrikanın çivisini dahi bu ülkeye yaptıramazlar."

- "Gönülleri de birleştirdik"

Bülent Tüfenkci, sadece yol yapmadıklarını, gönülleri de birleştirdiklerini belirterek, bunun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiklerini vurguladı.

Türkiye'de yaşayan 81 milyon vatandaşı bir ve beraber gördüklerini söyleyen Bakan Tüfenkci, "Vatanına, milletine, devletine ihanet etmeyen her bir kardeşimizle yol yürürüz.' dedik ve onların refah düzeyini arttırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz her yıl bir milyon insanımıza iş, aş bulduk. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle, yüksek büyümeyle beraber biz daha fazla insanımıza iş ve aş bulacağız." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan bir ricası olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Ahmet'e, Mehmet'e değil, bu ülke için oyunuzu kullanın. Geleceğimiz için oyunuzu kullanın. Cumhurbaşkanımızı Meclis'te azınlığa, muhalefete düşürmeyin. Biz Meclis'te çoğunluğu sağlamadığımız an sistemi kilitlemiş oluruz. Dolayısıyla biz Türkiye'yi o duruma düşürmeyin diyoruz." şeklinde konuştu.