GİRESUN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "28 Şubat bu ülkeye çok pahalıya mal olmuştur. Bu ülkeyi en az olarak söylüyorum, 50 yıl geriye götürmüştür." dedi.

Doğan, partisince bir restoranda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bugünün 28 Şubat'ın 21. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Kimilerinin "postmodern" darbe olarak nitelendirdiği 28 Şubat'ta hukukun katledildiğini, Türkiye'nin hem maddi hem de manevi olarak 50 yıl geriye gittiğini ifade eden Doğan, "Biz bin yıllık devlet geleneği olan, muhteşem bir tarihi geçmişi olan medeniyetin varisleriyiz. Ondan dolayı da ülkemiz üzerine oynanan hadiseleri ve bu topraklarda hedefi, niyeti ve emeli olanları iyi tanımazsak, kendimizi ne kadar akıllı addedersek edelim, onların oyunlarına oyuncak olmaktan asla kurtulamayız. Bunun en büyüğü 28 Şubat'ta yaşanmıştır." diye konuştu.

Doğan, Türkiye'de yaşanan sorunların tamamının 28 Şubat'ı planlayanlar tarafından tetiklendiğini kaydederek, "28 Şubat bu ülkeye çok pahalıya mal olmuştur. Bu ülkeyi, en az olarak söylüyorum, 50 yıl geriye götürmüştür. 28 Şubat'ı planlayanlar o gün, bu ülkede bugün var olan bütün sorunları bilinçli olarak tetiklemiştir. Bugün dış politikada, eğitimde, sağlıkta neyi sayarsanız sayın, var olan bütün sorunların tetiklenmesi 28 Şubat sürecinde başlamıştır." ifadesini kullandı.

Türkiye'de aynı masa etrafında bir araya gelinip sorunların ve sıkıntıların konuşulması gerektiğini vurgulayan Doğan, bir ülke için birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını söyledi.

Doğan, Saadet Partisi olarak bu ülkede yaşayan herkesle aynı masa etrafında toplanarak sorunları konuşmaktan asla çekinmediklerini dile getirerek, "Bunun da sırtımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Bu ülkede yaşayan tüm insanların, bu ülkede yaşayan tüm partilerin, hareket ve toplulukların arasında köprü vazifesi gören bir partidir Saadet Partisi. Bundan birileri rahatsız olsa da biz ödevimizi, görevimizi yapmaya mutlaka ama mutlaka devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Bu ülkede yaşayan herkes, hain olmadığı sürece bizim kardeşimizdir"

Türkiye'nin psikolojik olarak ikiye bölünmesine müsaade etmeyeceklerini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Bu ülkede yaşayan herkes, hain olmadığı sürece bizim kardeşimizdir. Biz hep şuna inandık, Allah göstermesin, bu ülke bir gün sıkıntıya girdiğinde camide beş vakit namazını kılan genç ile meyhanede kafayı çeken genç omuz omuza bu ülkeyi savunacaktır. Bu bizim en alt ortak paydamızdır. Kimsenin bu ortak paydaya zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Biz şunu biliyoruz; bu ülkede herkes AK Parti'li olmaz, CHP'li olmaz, Saadet Partili olmaz. Öyleyse önce beraber yaşamasını becereceğiz."