SİVAS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunda yapılacak ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalardan da madalya haberleri bekliyoruz. Bu spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum, spor salonumuzun ismi Taha Akgül olacak." dedi.

Erdoğan, Yeni 4 Eylül Stadyumu'nun önünde düzenlenen "Sivas Toplu Açılış Töreni"ndeki konuşmasına, Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle yad ederek başladı.

Terörle mücadele sırasında ve FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan tüm Sivaslılara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yiğitlik Sivaslının mayasında vardır. Ben zannettim ki İsmet (Yılmaz) Bey şiir okutacak ama okumadı, onun için okumam lazım. Sivaslı bir şairimizin dediği gibi, 'İçini sevda yakmış, dışını ayaz / Baş eğmez haksızlığa delidir biraz / Dudağında bir türkü, elinde bir saz / Onun adına bizde Yiğido derler / Aç kalsa da etmez kullara eyvallah / Yiğitliği soyundadır evelallah / Akşamdan dediği, değişmez bir sabah / Onun adına bizde Yiğido derler'. Evet, Sivas'ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki Yiğidolara buradan selam ediyorum."

Sivas ile olan muhabbet, sevgi ve gönül bağlarının bambaşka olduğunu ifade eden Erdoğan, "Nitekim Sivas, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 71'in üzerindeki 'evet' oyuyla bize olan güvenini ve ülkesinin geleceğine sahip çıktığını dünya alem herkese ilan etti. Bu desteğiniz için de her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ne diyor o güzel Sivas türküsünde, 'Siyah saçım dolam dolam / Boynun da kurbanın olam / Eğer başka yer seversen / Bu ellerde nasıl duram'. Biz Sivas ile birbirimizi öyle sevdik ki aramıza kimseyi sokmayız. Rabbim, muhabbetimizi daim kılsın." diye konuştu.

- "İyi oynayan kazansın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırım bedeli 821 milyon lira olan 53 eserin ve hizmetin resmi açılışını yapacaklarını bildirerek, şu bilgileri verdi:

"Eğitimde 98 dersliği, iki adet 400 öğrenci kapasiteli pansiyonu, üniversitemizin kütüphane ve mimarlık fakültesi binalarını, Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun merkezdeki 3 bin kişilik ve Şarkışla'daki 400 kişilik yurtlarını buradan resmen hizmete açıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kadı Burhaneddin Kur'an Kursu ve hizmet içi eğitim merkezinin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz. Sporda 25 bin seyirci kapasiteli stadyumumuz 1,5 yıl önce açıldı. Müsabakalar oynanıyor, bugünse biz resmi açılışını yapmış oluyoruz. Biraz sonra da Sivasspor ile Başakşehir maçı var. Şimdi ne diyeyim? Yukarı tükürsem bıyık, aşağı tükürsem sakal. Başakşehir'in kurucu başkanıyım. Eee Sivas da canım ciğerim. Herhalde şunu desem iyi olur; iyi oynayan kazansın. Yetişebilirsem şöyle bir uğrayacağım yoksa bu tür yurt içi müsabakalara girmiyorum."

AK Parti Sivas İl Kongresinin yapıldığı spor salonun 6 bin kişilik olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu spor salonumuz da bugün resmen hizmete açıldı. 118 milyon liralık bu yatırıma çok iyi sahip çıkmalısınız. Sivasspor'un iddia sahibi olması en büyük arzumuzdur." ifadesini kullandı.

Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi Türk bayrağını dünyada gururla dalgalandıran, İstiklal Marşı ile salonları inleten Sivaslı güreşçilere teşekkür eden Erdoğan, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz spor salonunda yapılacak ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalardan da madalya haberleri bekliyoruz. Bu spor salonumuzun adını da buradan ilan ediyorum, spor salonumuzun ismi Taha Akgül olacak." dedi.

- "Mevlana Tüneli'nin birinci kısmında ışığı gördük"

Erdoğan, TOKİ'nin 512 konut, il özel idaresinin ise 108 milyon liralık yatırımla köylere asfalt yol, kilitli parke, içme suyu, tarım sulaması ve spor tesisleri inşa ettiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunların açılışını da buradan yapıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Suşehri'nde yaptığı tabiat parkı ile merkezde kurduğu orman fidanlığı ve meteoroloji radarının resmi açılışlarını da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, diğer kurumlarımız tarafından yapılan çok sayıda yatırım var. Onları da resmen hizmete açıyoruz. Belediyelerimizin birçok hizmeti var.

Sivas Belediyemizin, şehrin trafik sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacak olan Mevlana Tüneli'nin birinci kısmında ışığı gördük. Dolayısıyla tünelin tümüyle tamamlanıp hizmete girmesine az kaldı. İnşallah önümüzdeki yıl bu tüneli Sivaslıların hizmetine sunuyoruz, şimdiden hayırlı olsun. Sivas Belediyemizin Paşabahçe Mesire Alanı beşinci etap düzenlemesi, Yukarı Tekke Alt Geçidi, Gazi Lisesi Kavşağı Alt Geçidi ve Makine İkmal Tesislerinin resmi açılışlarını da buradan yapıyoruz."

İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Ulaş belediyelerinin yatırımlarının resmi açılışlarının da yapıldığını aktaran Erdoğan, "33 milyon liralık bir yatırım olan Sivas İş Geliştirme Merkezinin resmi açılışını da bugün buradan yapıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin Sivas'a, Sivaslılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, yüklenici firmalarımızı özellikle huzurlarınızla mimarı, mühendisi ve işçileriyle tebrik ediyorum." diye konuştu.

(Sürecek)