TBMM (AA) - TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, TBMM Başkanlık makamının verdiği çeşitli hediyelerle ilgili giderlerin tamamının kesin hesap cetvelleri sunumunda yer aldığını, resmi kaynaklardan açıklanan bilgilere, yoruma dayalı başlıklarla farklı ve kasıtlı anlamlar yüklenmeye çalışılmasının basın ahlak ve ilkeleriyle bağdaşmadığını açıkladı.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan "Kahraman'ın 2016 yılında 2 milyon 753 bin lira hediye harcaması yaptığı" yönündeki "Sanki Noel Baba" başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

TBMM Başkanlık makamının, teknolojik gelişmeleri de göz önünde bulundurarak her yasama döneminin başında yeni seçilen milletvekillerinin yasama çalışmalarında kullanacakları teknik malzemeleri yenilediği ifade edilen açıklamada, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da bu uygulamaya devam ettiği ve 26. Yasama Dönemi'nde milletvekillerine dizüstü bilgisayar verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası toplantılarda ve yurt dışı programlarda protokol kuralları gereği konuklara çeşitli hediyeler verilmektedir. Sadece nisan ayında 18 bin 250 öğrenci olmak üzere 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisini 200 binden fazla öğrenci ziyaret etmiştir. Bu ziyaretlerde öğrencilerimize muhtelif hediyeler de verilmiştir. Söz konusu giderlerin tamamı TBMM Bütçe Komisyonu kesin hesap cetvelleri sunumunda yer almıştır. Resmi kaynaklardan açıklanan bilgilere, yoruma dayalı başlıklarla farklı ve kasıtlı anlamlar yüklenmeye çalışılması basın ahlak ve ilkeleriyle bağdaşmamaktadır."