TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, terörle mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü belirterek, "Kim teröre sözüyle, eylemiyle duruşuyla destek veriyorsa, bunun cezası Terörle Mücadele Kanunu'nda, Ceza Kanunu'nda neyse, bunu çekecektir." dedi.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Zonguldak maden sahalarının özel sektöre devri, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya Türkiye Taşkömürü Kurumunun sorunları, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da Kayseri'ye yapılan ve yapılacak yatırımlar konularında gündem dışı söz aldı.

Ardından yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, son günlerde şehit düşen asker, polis ve köy korucularına Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.

"Devlet, yurtiçinde ve dışında teröre karşı etkin bir mücadele sürdürüyor. Biz de bu kararlı mücadeleyi destekliyoruz." diyen Usta, güvenlik güçlerinin moralini bozabilecek beyan ve davranışlardan başta siyasetçiler olmak üzere, herkesin kaçınması gerektiğine işaret etti.

Ankara'da aileleriyle seyahat ederken trafikte tacize uğrayan ardından sığındıkları benzin istasyonunda darp edilen gazilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Usta, saldıran kişileri vatan haini olarak nitelendirerek olayı takip edeceklerini bildirdi.

-"Yapılan yanlıştan dönülmüştür"

Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında maden sahaları düzenlemesiyle ilgili muhalefetin uyarılarının sonuç verdiğini de belirten Usta, Zonguldak'ta TTK'ya ait maden sahalarının özelleştirilmesine yönelik maddenin torba tasarıdan çıkarılacağını aktardı.

Usta, "Bu bizim açımızdan memnuniyet vericidir. MHP olarak komisyon çalışmalarının başından itibaren bunun çıkarılması yönünde çaba sarf ettik. En sonunda heyet genel başkanımızla görüşmüş, yapılan yanlıştan dönülmüştür. Hükümete teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da siyasetçi ve zenginlerin off-shore yatırımlarının "Cennet Belgeleri" adıyla yayımlandığını, ancak Türk kamuoyunun bu belgelerden yeterince haberdar olamadığını savundu.

Belgelerde Başbakan Binali Yıldırım'ın oğullarına ait şirketlere ilişkin iddialara Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Milletim beni bilir, benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın dokunulmazlığı yok. Buradan davet ediyorum, her türlü soruşturma, gerek mali gerek hukuki yönden yapılabilir." şeklindeki sözlerini hatırlatan Kerestecioğlu, HDP olarak yarın bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi vereceklerini bildirdi.

- "Sadece TTK bu kapsamda tutulacağını öğrendik"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuşmasına, ölüm yıl dönümü nedeniyle eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i anarak başladı.

Sağlık çalışanlarının sorunlarına ve bu kişiler arasındaki intihar vakalarına işaret eden Özel, başta Sağlık Bakanlığını, Hükümeti ve Meclisi konuya duyarlı olmaya davet etti.

Özel, Zonguldak'taki madencilerin yaptığı "madenden çıkmama eylemine" de değinerek, sergiledikleri onurlu duruşu desteklediklerini kaydetti.

Özgür Özel, "Bugün kendileri eylemi sonlandırırken torba yasadan o maddenin çıkarılacağını değil, sadece Türkiye Taş Kömürü Kurumunun bu kapsamda tutulacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu Türkiye'deki talanı ve peşkeşi ortadan kaldırmaz. Bu sadece Zonguldak'ta direnen işçilerin sahalarının sorunlarını bir sonraki hamleye kadar çözer. TTK'nın elindeki sahalar dışındaki madenlerin, anayasaya aykırı şekilde özelleştirilerek peşkeş çekilmesi sorununu, çözmez. Bunu ülke gündeminde tutmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise konuşmasında iktidarın terörle mücadelesindeki kararlığa işaret etti.

Hükümetin tüm terör örgütleriyle aynı anlayışla ve başarılı bir mücadele yürüttüğünü anlatan İnceöz, bu mücadelenin topyekün yapılmasının sonuca ulaşmadaki önemini vurguladı.

İnceöz, "Kim teröre sözüyle, eylemiyle duruşuyla destek veriyorsa bunun cezası Terörle Mücadele Kanunda, Ceza Kanunda neyse bunu çekecektir." dedi.

Ankara'da iki gazi ve ailelerine yönelik saldırıyı da kınayan İnceöz, AK Parti olarak tüm manevi değerlerin olduğu gibi gazilerin de yanında bulunduklarını ifade etti.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın da divan olarak şehit düşen tüm kahramanları bir kez daha rahmetle andıklarını, herkesin vicdanını sızlatan Ankara'daki gazilere yönelik saldırıyı da şiddetle kınadıklarını vurguladı.