Bu noktaları önemseyen avukatlar hedeflerine daha kısa sürede varırlar. Bu amaçla, iş geliştirme sorumluluğu olan avukatların dikkat etmeleri gereken noktaları aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum:

Internet sitenizi güncel tutun 

İnternet sayfalarınızın her zaman güncel olmasına dikkat edin. Gerçekleşen faaliyetleriniz (seminer, toplantı, makale yayınlama v.s.) hakkında potansiyel müvekkillerin dikkatini çekecek bilgileri internet sitenizde yayınlayın.

E-posta adresinize yatırım yapın

Hotmail, gmail, yahoo uzantılı e-posta adresleri üzerinden müvekkillerle yazışmaktan vazgeçin. Bu şekilde devam ettiğinizde dışarıya verdiğiniz algıyla kendi imajınıza zarar verirsiniz. Yazıştığınız kişiler, “Bir kurumsal e-posta adresi bile yok, kim bilir neleri daha eksiktir. Bizim işimizin altından kalkamaz. Bu kişi amatör” diye düşünmeye başlarlar. Kurumsal müvekkiller bu detaya çok dikkat ederler.     

30 Saniyelik pazarlama sunumunuz olsun  

Ayaküstü tanıştığınız insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakmak ve onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi otuz saniyede anlatmak için kısa bir sunum hazırlayın. Onlara sadece “Avukatım, iş hukuku davalarına bakıyorum” yerine: “Kurumların işçi ve işveren ilişkilerinde yaşadıkları anlaşmazlıkları çözüyorum.” “Şirketlerin alacaklarını en hızlı şekilde tahsil etmeleri için çalışıyorum” veya “Kurumların yeni yatırımlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri için çalışıyorum.” şeklinde ifadelerde bulunmak, tanıştığınız insanların sizi daha profesyonel ve iş bitirici algılamalarına olanak sağlayacaktır.  

Sosyal medyayı kullanın

Kullanın ama neleri post ettiğinize çok dikkat edin. Mesleğinizle ilgili konuları ve güncel gelişmeleri paylaşın. Bu şekilde hukukçu kimliğinizi daha bilinir hale getirirsiniz. Linkedin her zaman Facebook’a göre daha fazla profesyonel bir görüntü sağlar. Bununla birlikte, sosyal medyayı kullanıyorum diyerek, çok fazla vaktinizi bilgisayar başında geçirmeyin. Amacınız sosyal medya arkadaşlarınızı zamanla gerçek dünyada birer iş arkadaşına çevirmek olmalıdır. Bu yolla, arkadaşlarınız iyi bir avukata ihtiyaçları olduğunda kimin kapısını çalacaklarını bileceklerdir.

Hemen dışarı çıkın

Müvekkil adaylarının ve mevcut müvekkillerin katıldığı faaliyetlere hemen siz de katılın. Konferanslara gidin. İş arkadaşlarınızı, müşterilerinizi, sınıf arkadaşlarınızı ziyaret edin. Size referans sağlayabilecek insanlarla yemeğe çıkın. Kısa iş yemeklerinde mevcut ve hedef müvekkillerle buluşun. Öğle yemeklerinizi asla ofisinizde ve tek başınıza yemeyin. Bu yolla, çevrenizde aktif, dinamik bir görüntü çizer ve dış dünyadaki gelişmelerden haberdar olursunuz.

Her üç ayda bir müvekkil listenizi tarayın

Telefonun başına geçin ve eski yeni müvekkil demeden baştan itibaren müvekkillerinizi arayın ve hatırlarını sorun. Onlara e-posta gönderin, iş durumları nasılmış öğrenin. Yardımcı olabileceğiniz bir konu var mı diye sorduğunuzda, kendilerini iyi hissedeceklerinden ve size yeni işler getireceklerinden emin olabilirsiniz.

İletişim halinde kalın

Üç ayda bir müvekkil listenizdeki isimlerle temas kurarken, onlara aralarda da doğum günü tebrikleri, bayramlar ve benzer özel günler için kutlama mesajları gönderin. Müvekkillerin çocuklarının doğum tarihlerini ajandanıza not edin. Bu arada, postaya vereceğiniz mektupların ve kartların el yazısıyla hazırlanmasına dikkat edin. El yazısı ile yazmış olmanız, kutlama mesajınızın etkisini iki katına çıkaracaktır.  

Tarkan Karabel

Hukuk Büroları Gelişim Uzmanı