Uyarıyoruz… Bu özelliklerden birine bile sahipseniz biraz değişmek isteyebilirsiniz çünkü patronun size kapıyı göstermesi çok da uzak olmayabilir.

İşte tembel olmaya işaret 7 durum:

ŞİKAYET ETMEK

Eğer biri herhangi bir konu hakkında sadece şikayet ediyorsa değişiklik yapmak istemiyordur. Şikayetçi olmak üretken olmaktan her zaman daha kolaydır. Üretken insanlar şikayet etmez sadece çalışırlar.

BAHANELER BULMAK

Şikayet etmek gibi bahaneler yaratmak da üretken olmadığınızın bir göstergesi. Bazı şeyler elinizde olmayan nedenlerden dolayı yavaşlayabilir. Fakat sürekli bitmeyen işler için bahane buluyorsanız suyunuz ısınmış demektir.

ERTELEMEK

Çoğu zaman çalışanlar bir bahaneden dolayı yapacakları işleri ertelerler. Bazen de acelesi olan bir işin acelesi yokmuş gibi davranım sündürebilirler.

HERŞEYDE PATRONA KOŞMAK

Bu iki nedenden olabilir. Birincisi yapamadığınız bir iş için patrona yakındığınız zaman kısa vadeli bir sorunu çözebilirsiniz. Şikayet ettiğiniz işi patron bir başkasına verebilir. Fakat sürekli bu tip taleplerle patronun kapısını çalarsanız uzun vadede kaybeden siz olursunuz.

ÖNEMSER GİBİ GÖZÜKMEK

İş yerindeki bazı insanlar sadece patronları etraftayken işin üzerine düşer gibi yaparlar ve görünmediklerini sanırlar. Emin olun gözüküyorlar.

MOTİVASYON EKSİKLİĞİ

Bazen çalışanın tembelliğinin sebebi yetenekleri veya kapasitesi değil motivasyon eksikliği olabilir. Çalışan şirkette yapacağı yeni bir şey kalmadığına inanmaya başlarsa işleri sermeye başlar.

KİŞİSEL REKLAMI İYİ DEĞİLSE...

Çalışan yetenekli olabilir, şikayet etmeyebilir ve sorunları kendi başına çözüyor olabilir. Fakat kişisel reklamı iyi değilse yani kendini iyi satamadıysa kısa bir süre sonra o da şikayet eden personel ordusu arasındaki yerini alır.