2016 Yılında Üniversite bölüm tercihi yapacak olan ve Hukuk Fakültesi bölümünü seçecek üniversite adayları için Hukuk Fakültesi Taban ve Tavan puanları ile Hukuk Fakültesi 2015 YGS LYS Yerleştirme Başarı sıralamasını sırasını bir araya getirdik
Çalışma Alanları: Mezunlar, yaptıkları stajın konusuna göre genellikle  ‘Hakim’, ‘Savcı’ ve ‘Avukat’ unvanı ile çalışmaktadır. Bir kısmı da ‘Danışman’ olarak görev yapar. Avukat olmak isteyenler, bir yıllık staj süresinin yarısını mahkemelerde yarısını da bir avukatın yanında geçirirler.

Avukatlar kendilerine büro açabilecekleri gibi, kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda avukat veya hukuk müşaviri olarak da görev alabilirler. Avukatlar insanların ya da firmaların hukuki sorunlarıyla uğraşırlar.

Hakim veya savcı olmak isteyen kişiler hukuk fakültesini bitirince Adalet Bakanlığı’na başvurur. İsteklilerin ihtiyaçtan fazla olması durumunda, stajyer atamalarında hukuk diplomasının derecesine bakılır. Hakimler, mahkemede, vatandaşlar arasında çıkan anlaşmazlıkların hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesine çalışırlar. Bunun dışında, hukuk fakültesini bitirenler, kaymakamlık, noterlik, müfettişlik, Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde memurluk gibi alanlarda da çalışabilmektedirler.

Hukuk iş alanı geniş olan bir bölümdür. Hem kamu kuruluşlarında hem de özel şirketlerde çalışma imkanı vardır. Avukatlık genellikle serbest yürütülen bir meslektir. İş bulma olanağı ve kazanç durumu, bulunulan bölgenin ekonomik ve toplumsal koşullarına  ve  avukatın yeteneklerine bağlıdır. Hakimlere ve savcılara kendi yasaları hükümlerince bazı maddi ayrıcalıklar tanınmıştır. Bu ayrıcalıklar, iki yılda bir ilerleme (diğer memurlar 3 yılda bir derece ilerlemesi yapar), maaşlarının yarıdan fazlası kadar tazminattır.

Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu: İnsan, kurum ve devlet ilişkileri var oldukça, bu ilişkilerin düzenlenmesine ve bu alanda iyi yetişmiş elemanlara her zaman ihtiyaç olacaktır.


Hukuk Fakülteleri Taban Puanları 2015-2016