Olay, Alanya'nın Oba beldesinde meydana geldi. 22 Haziran günü güneş çarpması sonucu havale geçiren Çağatay Çavuşoğlu'na (13) olay yerini bulamadığı iddiasıyla 112 sağlık ekipleri yerine çocuğu polis ekipleri hastaneye kaldırmıştı. 112 sağlık ekiplerinin olay yerini bulamamasıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Grup Başkanlığı duyarsız kalmadı. Olay günü 112 acil serviste bulunan görevli doktor ve sağlık ekibi hakkında soruşturma açıldı. Olayın yer bulamamak değil geç giden 112 ekibinin darp edilme korkusu olduğu ortaya çıktı. 112 ekibinin yardım istemesi üzerine olay yerine giden polis ekibinin, 112'nin olay yerine gelmemesi üzerine mecburen Çağatay Çavuşoğlu'nu polis otomobiliyle Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırdığı öğrenildi.

OLAY
Tosmur plajına denize giden ve güneşten etkilenen Çağatay Çavuşoğlu, sabaha karşı Oba beldesindeki evinde havale geçirmişti. Baba Erol Çavuşoğlu tarafından 112 acil servise haber verildi, ancak 112 ekibinin ev adresini bulamadığı iddia edildi. İhbar edilen adrese 112'den önce ulaşan Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polisler, Çağatay ve ailesini polis otosuyla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Çağatay Çavuşoğlu'nun güneş çarpması sonucu havale geçirdiği belirlendi.

13 yaşındaki Çağatay'ın ailesi ise 112 ekiplerine sitem ederek kısa sürede olay yerine gelen polis ekibine "Polis yetişti ve oğlumuzun hayatını kurtardı. Allah onlardan razı olsun. 112 gelemedi ama polis hızır gibi yetişti" demişti.


İHA