ANKARA (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bursa'nın Gürsu ilçesinde iplik-boya fabrikasındaki patlamayla ilgili gerekli incelemelerin acilen yapılmasını ve ihmali olanların hesap vermesini istedi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, "Bursa'nın Gürsu ilçesindeki bir fabrikada yaşanan patlama sonucunda 5 işçimizin hayatını kaybetmesi ve 10'un üzerinde işçimizin de yaralanması hepimizi derinden üzmüştür." ifadesini kullandı.

Fabrikadaki buhar kazanının patlaması sonucu çatının çökmesinin durumun vehametini daha da artırdığını, ölü ve yaralı sayısının artmasına neden olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Patlamayla ilgili gerekli incelemelerin acilen yapılmasını ve patlamada ihmali olanların hesap vermesini istiyoruz.

Artık bu kazaları ve kazaların sonucunda oluşan ölümleri ve yaralanmaları önleyecek daha etkin tedbirler alınmalı, bu konuda milli seferberlik ilan edilmelidir. Denetimler yerinde, kapsamlı, objektif ve önleyici tedbirleri hayata geçirmeye dönük olarak yapılmalıdır. Ölümlerin, yaralanmaların olmadığı bir çalışma hayatı talebimizi yineliyor, patlamada kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."