Sağlık’ta Şiddet’in önlenmesine ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, 27.05.2022 Tarih’li Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Uz. Dr. Hatice Çerçi Balcı, Hekim Birliği Sendikası olarak (RTÜK) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na başvurduklarını ve “İlgili Bakanlıklar’ca ve/veya Kamu Kurum ve Kuruluşları’nca hazırlanan ve/veya hazırlanmakta olan “Öncelikli Yayın” veya “Kamu Spotu” bulunmaması halinde, Radyo ve Televizyonlarda yayınlanmak üzere Sağlık’ta Şiddet ve Yeni Cezaları konulu Kamu Spotu” hazırlama konusundaki irade ve kararlılıklarını ilettiklerini” belirtti.

HAKİM VE SAVCILARA

MESLEK İÇİ EĞİTİM VERİLSİN …

Hekim Birliği Sendikası, 27.05.2022 Tarih’li Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık’ta Şiddet Kanunu’nun titizlikle ve eksiksiz uygulanabilmesi için, Türkiye Adalet Akademisi’ne de başvurarak, Hakimlere ve Savcılara “Meslek İçi Eğitim” verilmesine dair görüş ve önerisini sundu.

---

(RTÜK) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı’na,

03/06/2022

Konu : Sağlık’ta Şiddet’in Önlenmesi Hk.

Kısa adı "Hekim Birliği" olan Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası; 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümlerine dayalı kurulan Kamu Görevlileri Sendikası'dır.

Biz Hekimler’in önemli ve öncelikli sorunlarından birisi de; "Sağlık’ta Şiddet"tir.

Sağlık’ta Şiddet’in önlenmesine ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 27.05.2022 Tarih’li Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Sendika’mızca; 4688 Sayı’lı Kanun’un “Kamu Personeli’nin çalışma koşulları ve iş güvenliklerinin geliştirilmesi konularında Görüş bildirmek” (Madde 19/A), “Üyeleri’nin sorunlarının çözülmesine yönelik bilimsel çalışmalar yapmak ve yayınlarda bulunmak” (Madde 19/D), “Üyeler’in Personel Hukuku’nu ilgilendiren konularda Yetkili Makamlar’a sunulmak üzere çalışmalar yapmak” (Madde 19/E) hükümleri uyarınca;

İlgili Bakanlıklar’ca ve/veya Kamu Kurum ve Kuruluşları’nca hazırlanan ve/veya hazırlanmakta olan “Öncelikli Yayın” veya “Kamu Spotu” bulunmaması halinde, RTÜK Kamu Spotları Yönergesi kapsamında, Radyo ve Televizyonlar’da yayınlanmak üzere “Sağlık’ta Şiddet ve Cezaları” konulu “Kamu Spotu” hazırlama konusundaki irademizi ve kararlılığımızı Saygı ile sunarız.

Dr. Yakup Gökhan Doğramacı
Hekim Birliği Sendikası
Genel Başkan Yardımcısı

---

Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı’na,

04/06/2022

Konu: Kanun Değişikliği Hk. Meslek İçi Eğitim Önerisi

Kısa adı “Hekim Birliği” olan Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası; 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu hükümlerine dayalı kurulan Kamu Görevlileri Sendikası'dır.

Biz Hekimler’in önemli ve öncelikli sorunlarından birisi de; “Sağlık’ta Şiddet”tir.

Sağlık’ta Şiddet’in önlenmesine ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 27.05.2022 Tarih’li Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

4688 Sayı’lı Kanun’un “Kamu Personeli’nin çalışma koşulları ve iş güvenliklerinin geliştirilmesi konularında Görüş bildirmek” (Madde 19/A) hükmü uyarınca; 27.05.2022 Tarih’li Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kanun’un titizlikle ve eksiksiz uygulanabilmesi için, “Hakim ve Savcılar’a verilecek eğitimlerin plan ve programlarını hazırlamak ve uygulamak, bu amaçla kurs, seminer, sempozyum, konferans ve benzeri etkinlikler düzenlemek” ile görevli Eğitim Hizmetleri Daire Başkanlığı’nızca Hakimlere ve Savcılara “Meslek İçi Eğitim” verilmesine dair görüş ve önerimizi Saygı ile sunarız.

Dr. Yakup Gökhan Doğramacı
Hekim Birliği Sendikası
Genel Başkan Yardımcısı
(Tıp ve Hukuk Doktoru)