Dünya üzerinden birçok insanın en önemli problemlerinden birisi olan diş çarpıkları ve diş aralığı, geçmişte sadece metal diş telleri ile tedavi edilebiliyordu. Estetik kaygıya ve görünüşüne önem veren birçok kişinin yaptırmadığı bu tedavi artık Lingual Ortodonti ile kolay bir şekilde çözülebiliyor. Estetik kaygılarınızı atlatmanıza ve rahatlıkla gülümsemenize olanak sağlayan bu tedavi, halk arasında görünmez diş telleri olarak da biliniyor.

Lingual Ortodonti Nedir?

Görünmez diş telleri olarak bilinen bu tedavi, bilinen diş tellerinin aksine dişlerin iç kısmına yerleştirilmektedir. Ortodonti tedavileri arasında en fazla tercih edilen yöntemler arasında bulunan bu görünmez teller, standart diş teli ile aynı sürede tedavi edilebilmektedir.

Diş çarpıklarınızı ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan bu yöntem, klasik tedavinin aksine estetik kaygılarınızı ortadan kaldırmaktadır. Genellikle 1 veya 2 hafta içerisinde alışabildiğiniz bu tedavi çeşidi, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kişiye özel üretilmesi de bu tedavinin ayrı bir avantajı.

Lingual Tedavi Kimlere Uygulanabilmektedir?

Her yaş grubuna uygulanabilen Lingual Ortodonti, diş çarpıklığı ve diş ayrılığı gibi durumlarda uygulanmaktadır. Başlıca:

- Diş teli takmak konusunda estetik kaygıları bulunanlara

- Çenesinin alt ve üst kısmında dengesizlik bulunan kişilerde

- Dİş gıcırdatma sorunu yaşayanlarda

- Dişleri ön kısma doğru kayan kişilerde uygulanabilmektedir.

Lingual Tedavi Nasıl Uygulanmaktadır?

Bu tedavi yöntemi alanında uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Her hastanın diş ve ağız yapısına uygun olmayan görünmez diş telleri, diş gelişimi tamamlayan kişilere uygulanabilmektedir. Ortodontist tarafından ağzınıza uygun olarak tel tasarımı yapılmakta ve bu özel yapım braketler dişlerinizin arka kısmına uygun bir şekilde yapıştırılmaktadır.

Diş telininde takılması sonrasında tedavi sona ermektedir. Dişlerinizin durumuna göre tedavi süresi değişiklik göstermekle birlikte, ortalama olarak 1,5 veya 2 yıl sürmektedir. Düzenli olarak kontrol ettirmeniz gereken bu tedavi yönteminde, diş teli kalınlığı değiştirilebilmektedir.

Bu Tedavinin Avantajları Nelerdir?

Özellikle son yıllarda estetik kaygısı bulunan kişiler tarafından uygulanan görünmez diş teli tedavisi, hemen hemen her yaş grubunda rahatlıkla uygulanmaktadır. Sizin ağız ve diş yapınıza göre özel olarak dizayn edilen bu görünmez tellerin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar:

- Dişlerin gelişim süreci, klasik tedaviye göre daha rahat gözlemlenebilmektedir.

- Estetik kaygı yaşayan kişilerde rahatlıkla uygulanabilmektedir.

- Dişlerde herhangi bir renk değişime neden olmaz.

- Lingual Ortodonti, kişilerde herhangi bir reaksiyon meydana getirmez.

Kaynak: http://canerbalta.com/