Elif Çakır’ın sunduğu Söz Bitmeden Programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda güvenliği başta olmak üzere pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Gıda denetimleri kapsamında markaların deşifre edilmesinin caydırıcı rol oynadığına dikkat çeken Mehdi Eker, Türkiye’nin sağlıklı gıda üretimi konusunda dünya standartlarının üzerinde olduğunu açıkladı.

Piliç üretimi ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlatan Mehdi Eker “Piliçlerin sağlığa zarar verdiği ve hormonlu olduğu bilgisi tamamen yanlış” diye konuştu. Kimyasal gübrelerin bitkileri olumsuz etkilemediğini söyleyen Mehdi Eker, organik gıda üretiminin arttığına dikkat çekti.

GDO’LU ÜRÜNE İZİN YOK

“Türkiye’de insan gıdası olarak tüketilen hiçbir ürün GDO’lu değildir. Ne ithalatına, ne de üretimine asla izin verilmiyor, verilmedi verilmeyecek” diyen Mehdi Eker, yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

AMAÇ TAM BUĞDAY EKMEĞİNE GEÇMEK

Ekmek israfını engellemek için yapılan çalışmaları anlatan Eker, ekmekteki tüm katkı maddelerinin yasaklandığını ifade ederek “Amacımız tam buğday ekmeğine geçmek” dedi.

Buğday üretimini artırmak için sertifikalı tohumların kullanıldığını anlatan Mehdi Eker, Türkiye’nin dünya buğday üretiminde 1. Sıraya yükseldiğinin altını çizdi. Miras yoluyla kalan tarım alanlarının bir bütün olarak korunmasının ekonomik olarak olumlu sonuçlar doğuracağının altını çizen Mehdi Eker “Bu konuda yasal bir düzenleme yaptık. Meclis açıldığında kanunu geçireceğiz” dedi.