Tarif edilemeyen bir duygu

Sakarya Adliye Binasında gerçekleştirilen kampanyanın ardından açıklamalarda bulunan, Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, bugün baromuz Çocuk Hakları Merkezi ve Türk Kızılay’ı iş birliği ile düzenlenen kampanyada Kök Hücre Bağışı yaparak, insanlara umut olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Başkan Burak, “Bu tür kampanyalara destek vermek her bireyin görevidir. Bir insanın hayata tutunmasına katkı sağlamak gerçekten tarif edilemeyen bir duygu ve bunu kendi vücudunuzdan bir şey eksilmeden başka bir insana katkıda bulunarak sağlıyorsunuz. İnşallah bu tür kampanyalara destek vererek farkındalık oluşturup, daha sağlıklı bir geleceğe umutla bakarız” dedi.

Farkındalık yaratmaya devam edeceğiz

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak yaşamın her zaman yanında olduklarını belirtti. Düzgün, “Bugün Türk Kızılay’ı ile ortaklaşa düzenlediğimiz kampanya farkındalık yaratmak amacıyla çok önemli bir kampanya oldu. Toplumsal olarak bu tür kampanyalara duyarlılık göstermeliyiz. Çünkü her yaptığımız Kan veya Kök Hücre bağışında hayat kurtarma şansı doğuyor. İhtiyacı olan birine yardım eli uzanıyor. Herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir dünyaya umutla bakmamızı sağlıyor. İnşallah farklı dönemlerde de bu tür kampanyalara destek vererek farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlıklı herkes bağış yapmalı

Düzenlenen kampanyada Kök Hücre Bağışı yaparak destek olan Sakarya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Sevilay Çelikaslan ise sağlıklı herkesin Kök Hücre Bağışı yapması gerektiğini ifade etti. Çelikaslan, “Ülkemizde ve dünyada kanser tedavisi gören ve Kök Hücreye ihtiyacı olan bir sürü hasta var. Kök Hücre bulunamadığı için çoğu hastayı da kaybediyoruz. Bu sebeple herkesin duyarlı olması ve bu tür kampanyalarda bağış yaparak katkıda bulunması gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.