Sağlık’ta Şiddet Mağduru Hekimler, Bir Kez De, Savcılık ve Mahkeme Evrakları’nda Ev Adresleri’nin Yer Alması Nedeniyle Tedirgin ve Mağdur Oluyorlar!

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Uz. Dr. Hatice Çerçi Balcı; “Şiddet Mağduru Hekim, eğer saldırganı şikâyet edersem, ev adresim de Dosya’da görülecek, bilinecek, iyice hedef olacağım! diye çekiniyor.” dedi ve ekledi; “Sağlık’ta Şiddet bitmiyor aksine artıyor. Öldürülüyoruz! Sağlık ve Adalet Bakanlığı Yetkilileri’nden bu konuda duyarlı olmalarını ve Adalet Bakanlığı’nın Genelgeleri gereği Şiddet Mağduru Hekimler’in adresleri olarak ikamet adresleri yerine görev yaptıkları sağlık kuruluşlarının adreslerinin belirtilmesi zorunluğuna uyulmasını istiyoruz.

“EV ADRESLERİMİZİ YAZMAYIN,

YAZILMASINA ENGEL OLUN!”

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Uz. Dr. Hatice Çerçi Balcı; (Sağlık’ta Şiddet) Beyaz Kod kapsamın ait bilgi ve belgeleri Savcılık Makamı’na iletmekle görevli İl Beyaz Kod Koordinatörlüğü ve Avukatları tarafından “Sağlık çalışanlarına yönelik işlenen  suçlara ilişkin olarak beyanlarının alınması veya dava dosyasına yansıyan tutanakların düzenlenmesi sırasında adres olarak ikamet adresleri yerine görev yaptıkları sağlık kuruluşlarının adreslerinin belirtilmesi” hususunun Mahkemeler ve Savcılıklar ile olan tüm Yazışmalar’da önemle ve özellikle belirtilmesi, bu zorunluluğun tüm Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimleri’ne de ayrıca hatırlatılması/duyurulması amacıyla Hekim Birliği Sendikası Hukuk Müşaviri Av. Ümit Erdem tarafından tüm İl Sağlık Müdürlükleri’ne Yazı gönderildiğini de belirtti. (hukukihaber.net)