ADANA -  Adana'da bir kişi bademcik ameliyatı olan kızının boğazında tampon unuttuğunu iddia ettiği doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan  Nergiz Alır, 8 Haziran 2011 tarihinde Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde bademcik ameliyatı olan 6 yaşındaki kızı Sevim Alır'ın boğazında tampon unuttuğu ileri sürülen Kulak Burun Boğaz Uzmanı  Doktor  Ali A. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 Nergiz Alır, suç duyurusu dilekçesinde ''ameliyattan 1 hafta sonra iyileşir'' denmesine rağmen kızının ameliyattan sonra ateşlendiğini, nefes almakta güçlük çekmeye başladığını belirterek, şunları ifade etti:

'' Doktor  Ali A'nın ameliyat sorasında kızımın boğazında sargı bezi unutmuş olduğunu tespit ettik. Çocuğumun boğazında unutulan sargı bezini elimizle çıkardık.  Doktor  Ali A. kızımızın mağdur olmasına sebebiyet vermiştir. Kızımın mağdur olmasına neden olan ve görevini layıkıyla yapmayan, ihmal eden doktordan davacı ve şikayetçiyim. İleride bu doktor hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Bu kişi hakkında kanuni işlemin başlatılıp, cezalandırılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.''

Bu arada, hastane yetkililerinin şikayetle ilgili inceleme başlattığı bildirdi.
 


gazeteport