“Sanatkâr, toplumda uzun uğraş ve çabalardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.” Atatürk

Atatürk’ün sanat ve sanatçı ile ilgili pek çok sözlerini biliriz ancak yukarıdaki sözü pek bilinmemektedir. Bu deyiş; sanatın ve sanatçının yerini ve değerini tam olarak yansıtmaktadır.

Sanatçı, ışığı alnında ilk hisseden ve topluma yansıtan kişidir.

Başkent Ankara yalnızca siyasete sahne olacak değil ya.

Toplumda tiyatro ve sanata verilen yerin ve değerin azaldığı günümüzde Başkent Ankara yeni bir sahneye kavuşuyor: “Sahne Ankara”.

Bu bakımdan tüm tiyatro severlere bir müjdemiz var.

Sahne Ankara” perdelerini 1.Nisan.2017 tarihinde 8 oyunluk bir “Tiyatro Festivali” ile Çankaya Panora iş merkezinde açıyor. Açılış oyunu “Tek Kişilik Şehir” ve izleyen günlerde oyunlar devam edecek.

Başlangıç serisinin son oyunu 28,29,30 Nisan tarihlerinde sergilenecek olan “TERROR-TERÖR”.

Toplumun ve dünyanın terörle kıvrandığı günümüzde, bu oyunu izlemenizi özellikle hukukçuların izlemesini öneririm. Büyük bir keyif ve ders alacak, yeni sonuçlar çıkaracaklardır.

Yazarı Ferdinand von SCHİRACH olan eseri çeviren, tasarlayan ve yöneten değerli ve deneyimli sanatçı Yücel ERTEN.

Son zamanların en iyi tiyatro oyunlarından biri olan, gösterildiği her ülkede, binlerce insanın beğenisini kazanan oyunun sonunda sizi bir sürpriz bekliyor. Oyunun bitiş şekline “Beraat veya Mahkumiyete” ilişkin kararı siz vereceksiniz.

Oyunun sonunda “jüri” siz olacaksınız. Varacağınız sonuca göre yani yargılanan kişiyi “suçlu veya suçsuz” bulmanıza göre oyun sonuçlanacaktır.

Oyunun oynandığı her ülkede alınan sayısal sonuçlar yayınlanmaktadır. Bunları sizin sonuçlarınızla karşılaştırarak ayrı bir değerlendirme de yapabilirsiniz.

Oyunu tercüme eden, tasarlayan ve yöneten değerli sanatçı Yücel ERTEN; mesleğine, topluma ve hukuka o kadar saygı duyan bir kişi ki; oyunda olabilecek hukuki söylem hatalarının giderebilmesi; hukuk tekniği ve deyimlerinin uygun şekilde kullanılması için, bir hukukçu olarak beni de çalışmalarına davet ettiler.

Yalnız bir hususu açıklamak, “sizin görüş ve oylarınıza başvurmak” istiyorum.

Oyunda isimlerini öğrenemediğim; protokol görevlisi (Yazı İşleri Müdürü) ve Mübaşir’de yer alıyor. İsimleri verilmediğine göre, “mübaşir” rolüne beni uygun görebilirler. Böyle bir oyunda (amatör ve konuk olarak), mübaşir rolünde olmak bile bana onur ve zevk verecektir.
Üstelik; kırk yıllık bir hukukçu olarak, yargıda hiçbir makamın bir diğerinin altında ve üstünde olmadığını da vurgulamış olacağım.

“Ne dersiniz?”

Ben de sizin görüş ve oylarınızı almak isterim.