Çocuklarıma her gece masal anlatırım. Masal değildir aslında çoğu zaman anlattıklarım,  bazen korkularım, bazen hayallerim, bazen onlardan ve gelecekten beklentilerimdir. Masallarımda hep iyiler, dürüstler, yardımseverler kazanır. Masallarımda çoğunlukla sevinç, mutluluk, huzur vardır. Azınlıktadır acılar, kavgalar, düşmanlıklar.

Oysa gerçek hayatta öyle mi? Acılar, kavgalar, yokluklar yoksulluklar çoğunlukta. Mutluluklar azınlıkta,  huzur zaten yok denecek kadar az, umutlar ise tükenmekte ve ne yazık ki kötüler kazanmakta, iyi adamlar hemen her zaman kaybetmekte. Adaletsizlik, hukuksuzluk her yere hakim. Paylaşımdan eser yok, malı götüren götürene, bir lokma ve bir hırkayla yetinenler ise tarih olmuş.

SAYIN CUMHURBAŞKANIM; Bugün Günlerden 25-Ağustos-2014 yeni göreviniz size ve memleketimize hayırlı olsun. Ben bu satırları yazdığımda sizi tanımıyorum. Siz de beni tanımıyorsunuz. Ben sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin sade bir vatandaşıyım. Sizden cumhurumuzun başı olarak çocuklarım için beklentilerim, bir vatandaş olarak taleplerim var.

Öncelikle istiyorum ki; karar verip sonra kararınızı bizlere rağmen uygulamaya koymayın. Önce dinleyin sonra anlayın ardından kararınızı verin. İnsanları, çocukları, ormanları, denizi, kuşları sevin, sevmekle başlar tüm güzellikler. Etrafınızdaki şarlatanlara değil, sade vatandaşa, sokaktaki adama, gerçek aydınlara kulak verin, kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olun. Milletin malını, hakkını, hukukunu koruyun. Önünüze gelen yasal düzenlemelerde önce hukukun sonra vicdanınızın sesini dinleyin, atamalarınızda ayrım gözetmeksizin işi  ehline verin.

SAYIN CUMHURBAŞKANIM; eminim çok işiniz var, çok çalışacaksınız ben de uzun uzun yazıp sizi meşgul etmeyeceğim. Ancak sizden isteğim; adaletin ve sosyal paylaşımın hakim olduğu bir ülkede huzur ve güven içerisinde kardeşçe  yaşamak ve geleceğimizden umut duymak.

Saygılarımla. Bir sade vatandaş başka bir deyişle sokaktaki adam.

(Bu köşe yazısı, sayın Av. Halil Sarı tarafından www. hukukihaber. net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)