Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısında Ankara'nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 2 kadın aday gösteren AK Parti, Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı ilçelerinde MHP'yi destekleyecek. Bu isimler de AK Parti'nin tanıtım toplantısında açıklandı. Konuşmasında CHP'li Çankaya ve Yenimahalle'ye ayrıca değinen Erdoğan, "Çankaya'nın ismi büyük ama hizmete bakınca berbat. Yenimahalle aynı. Yenimahalle'yi eski olmaktan çıkarıp gerçekten yeni yapalım" dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da "Şimdi bizim meşruiyetimizi sorguluyor. Sen önce kendi meşruiyetini sorgula. Senin genel başkan yardımcıların bile sana çakıyor" sözleriyle yüklendi. 

MHP'YE BIRAKILAN İLÇELER

AK Parti Ankara'da 25 ilçenin 3'ünde MHP adaylarını destekleyecek. Bu ilçeler Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı olacak. AK Parti, İstanbul'da Maltepe, Beşiktaş ve Silivri ilçelerinde MHP'yi destekleme kararı almıştı. Bu 3 ilçenin adayı da AK Parti'nin cumartesi günü yapılan aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

İŞTE AK PARTİ İLÇE ADAYLARI

İLÇE

ADAY

SON GÖREVİ

Akyurt

Hilal Ayık

İlçe Kadın Kolları Başkanı 

Altındağ

Asım Balcı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri

Ayaş

Burhan Demirbaş 

Mevcut Belediye Başkanı

Bala

Ahmet Buran 

Bala KYK Müdürü

Beypazarı

Tuncer Kaplan 

Mevcut Belediye Başkanı

Çamlıdere

Hazım Caner Can 

Mevcut Belediye Başkanı

Çankaya

Amber Türkmen 

Eski TRT Radyo Daire Başkanı

Çubuk

Baki Demirbaş 

İlçe Başkanı

Elmadağ

Gökhan Küçükçelebi 

Elmadağ Bel. Fen İşleri Müdür Yardımcısı

Etimesgut

Enver Demirel 

Mevcut Belediye Başkanı (MHP)

Evren

Hüsamettin Ünsal 

İlçe Başkanı

Gölbaşı

Ramazan Şimşek 

Belediye Meclis Üyesi

Güdül

Muzaffer Yalçın 

Belediye Meclis Üyesi

Haymana

Özdemir Turgut 

Mevcut Belediye Başkanı (DP'den seçilmişti)

Kahramankazan

Serhat Oğuz 

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Kalecik

Duhan Kalkan 

Avukat

Keçiören

Turgut Altınok 

Eski Keçiören Belediye Başkanı

Kızılcahamam

Süleyman Acar 

İlçe Başkanı

Mamak

Murat Köse 

Eski İl Başkan Yardımcısı

Nallıhan

İsmail Öntaş 

Mevcut Belediye Başkanı

Polatlı

Mürsel Yıldızkaya 

Mevcut Belediye Başkanı (MHP)

Pursaklar

Ayhan Yılmaz 

25. Dönem Ankara Milletvekili

Sincan

Murat Ercan 

Mevcut Belediye Başkanı

Şereflikoçhisar

Melih Memiş Çelik

Eski İlçe Başkanı

Yenimahalle

Veysel Tiryaki

Altındağ Belediye Başkanı

Akyurt'ta Hilal Ayık, Çankaya'da Amber Türkmen AK Parti'nin kadın adayları oldu. 

AK Parti, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Nallıhan ve Sincan'da mevcut belediye başkanlarını aday gösterdi. MHP'ye destek verilen ilçeler Etimesgut ve Polatlı'daki adaylar da mevcut belediye başkanları. 

"ANKARA EN İYİSİNE LAYIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

Şahsım için Rize ata yurdumdur. istanbul siyasete ve hayata atıldığım şehirdir. Ankara da ülkeme hizmet ederken etle tırnak gibi iç içe geçmiş bir şehirdir. Biz Ankara'yı çok sevdik. İnanıyorum ki Ankara da bizi sevdi. 16 yıldır bizi bırakmıyor. Ankara için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart için de aynı anlayışla, en ideal isimlerle en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkma gayretindeyiz. Çünkü Ankara, siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır.

"GÖNÜLLERDE YER ETMELİ"

AK Parti kurulduğu günden beri her an seçime hazır olan bir partidir. Seçim dönemlerinde sadece adaylarımızı belirliyoruz. Milletimin gönlünde yeri bulunmayan kimsenin AK Parti listelerine girmesi mümkün değildir. İstişareler neticesinde sizlere açıklayacağımız isimleri belirledik. Halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık olmayan hiçbir isim AK Parti'de olması mümkün değildir. Kriterlere uygun şekilde çalışmayan milletvellerimiz de olsa, teşkilat yöneticilerimiz de olsa mileltimizin gönlünden düşmüş demektir. Çankaya'yı da Yenimahalle'yi de alarak yeni bir dönüşümü başlatmak durumundayız.

ÇANKAYA VE YENİMAHALLE

Çankaya'nın ismi büyük ama hizmete bakınca berbat. Yenimahalle aynı. Yenimahalle'yi eski olmaktan çıkarıp gerçekten yeni yapalım. Öyle bir büyükşehir belediye başkan adayı çıkardık ki... 21 yıl belediye başkanlığı yapmış, bakanımız... Yani belediyeciliğin her şeyi. 25 adayımız Cumhur İttifakı olarak burada çok ciddi bir adımla yeni bir dönüşüm, değişimi başlatacağız. 

"MEŞRUİYETİNİ SORGULA"

Ana muhalefetin başındaki zat şimdi bizim meşruiyetimizi sorguluyor. Sen önce kendi meşruiyetini sorgula. Senin genel başkan yardımcıların bile sana çakıyor. Meşru değilsin. Bir an önce git de CHP tabanı da rahatlasın. Bu kişilerin tek derdi kendi koltuğunu korumaktır. Biz Hak'tan ve milletten yanayız. Kılıçdaroğlu'nun kimden yana olduğunu millet iyi görüyor. 

"HAYATI ŞEHİRCİLİKLE GEÇTİ"

Toplantının yapılacağı salonun önünde bekleyen kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Kayseri Büyükşehir'i yönetmiş olan bir belediye başkanı. Daha sonra Çevre ve şehircilik Bakanlığı yapmış bir milletvekilimiz. O günden bugüne hayatı şehircilikle, çevrecilikle geçmiş bir kardeşimizi başkentimize belediye başkan adayı yaptık" diye konuştu. Erdoğan, daha sonra toplantının yapılacağı salona girdi. 

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, salonda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'yı şehirciliğin her alanında her anlamda başkent yapacağız. 21 yıllık büyükşehir belediye başkanlığı, yerel yönetimler başkanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı dönemimde önemli bir birikim edinme imkanım oldu. Şimdi kutlu bir yola çıkıyoruz. Ankara'yı, derin tarihi mirasıyla gelecek nesillere taşıyacağız. Ankara'yı dünya başkentleri arasında en yukarıya çıkarmak için çalışacağız. Çalışmalarımızın merkezinde insan olacak. Yapacağımız her işe bu şehrin insanları ile ortak karar vereceğiz. Siyasi görüşlerine bakmadan, dinine, mezhebine bakmadan Ankara'yı katılımcı belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz.

PROJELER PERŞEMBE GÜNÜ

Kültürel dokumuza uygun, yatay mimari merkezli bir şehir haline getireceğiz. Önce gönülleri ihya, sonra şehirleri inşa edeceğiz. İnsanımızın rızasının olmadığı bir işten hayır gelmez. 25 yıla varan memleket hizmetinde bu anlayıştan asla kopmadım. Vatandaşlarımızın gözünü boyamaya dönük projeler bize yakışmaz. Ankara'yı geleceğe taşıyacak projeleri titiz bir anlayışla hazırladık. Hepsinin hesabı yapılmış... Perşembe günü projelerimizi açıklayacağız."

"ZATEN BİR ARADAYDIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladığı törende, Keçiören Belediye Başkan Adayı olarak Turgut Altınok’u açıkladı. 

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen törende Keçiören Belediye Başkan Adayı olarak Turgut Altınok’un adının açıklanmasıyla birlikte salonda bulunan partililer büyük coşku gösterdi. Daha önceden Keçiören Belediye Başkanı olarak görev yaparken 2 dönem ara veren Turgut Altınok, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday oldu.

Partililerin yoğun ilgisini gören Turgut Altınok, “Çalışmaya, üretmeye, eserler yapmaya, gönül eserleri yapmaya devam edeceğiz. Yeni projeler yapmaya rabbim nasip ederse devam edeceğiz” dedi.

Ayrılığın bittiğini kaydeden Altınok, “Bir ayrılık vardı, bitmiş oldu. Ayrılık demeyelim de bir ara vermiştik. Teşkilatımızla zaten bir aradaydık, hiç kopmamıştık. Bundan sonra AK Parti şemsiyesiyle, arkadaşlarımızla beraber yine güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.