DSP ile Ayhan Bilgen'in kurucusu olduğu Türkiye'nin Sesi Partisi (SES) arasındaki logo tartışmasında son sözü Anayasa Mahkemesi (AYM) söyledi. Alican Uludağ'ın haberine göre AYM, SES Partisi'nin ambleminin iptaline karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, DSP'nin itirazı üzerine Ayhan Bilgen'in kurduğu SES Partisi'nin ambleminin iptaline karar verdi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Ayhan Bilgen, Anayasa Mahkemesi’nin kararının resmi olarak ellerine ulaşmadığını, 21 Nisan tarihinde duyum olarak haberdar olduklarını ifade eden Bilgen, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada yeni amblemi belirlemek üzere bu hafta sonu toplantı yapacaklarını söyledi.

DSP’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruların sonucunu beklemeden toplantı kararını aldıklarını belirten Ayhan Bilgen, “Bu hafta sonu toplantımızı yeni amblem kararımızı belirlemek üzere planlamıştık. Biz seçmende kafa karışıklığına neden olacak, yanıltmaya dönük bir beklentiyle böyle bir tercih yapmadık. Kargaşaya yer vermeyeceğimizi, bunun hukuki bir sürece ihtiyaç olmadan çözülebileceğini söylemiştik. Bu hafta sonu toplantımızı yapıp kararımızı kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni bir amblem belirlemediklerini, öneriler olduğunu belirten Bilgen, “Öneriler var. Önerileri tartışarak netleştireceğiz. Pazartesi günü muhtemelen kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.