"EYT için kimseyi kandırmaya gerek yok" 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorular soruya da "Seçim beyannamemizde var. Ayrıca milletvekili arkadaşlarımız çalıştı. Meclise de bir teklif de sundular. Ancak 49 milletvekili ile çıkarmamız mümkün değil. Bir de bunun şu an ki maliyeti, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar içerisinde 'ille de de bunu çıkaracağız' diyerek kimseyi de kandırmaya da gerek yok. Şu an için çıkması mümkün değil. Hele hele seçime bir hafta, on gün kala böyle bir popülist politika uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belli olur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kalıcı istikrar sağlayacak bir güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunabiliriz." cevabını verdi.

"EYT'yi toplumsal hareketlilikte kullanıyorlar"

Şimdiye kadar hiç yürüyüş yapmayanlar şimdi Ankara'da İstanbul'da yürüyüş yaptığına dikkati çeken Bahçeli, "Erken emekliliği toplumsal hareketliliğin şeyi haline getiriyorlar. Bunun çözümü için tahrik etmeye gerek yok. Seçimde netice alırsanız siz yapın. Ama yapamayacağınız şeyle toplumu hareketlendirerek gerginliği artırmanın erken emeklilikteki arkadaşlarımız, kardeşlerimizin bunlar kimler ise sabırlı olmaları lazım. Türkiye'nin gerçeklerini göz önüne almaları lazım. Maliyetlerin ne olduğunu iyi hesap etmeleri lazım. Bir tarafta ödemeler dengesi açığınız var diyeceksin sonra erken emekliliği çıkartın diyeceksin Kemal Kılıçdaroğlu kimi kandırıyorsun?" değerlendirmesinde bulundu. 

"Affa ihtiyaç var"

Bahçeli, af konusunda son durumun ne olduğu yolundaki soru üzerine, "Meclis'e teklif verdik. Teklif verdiğimiz hiçbir şeyi rafa kaldırmayız. Zamanı geldiği zaman da acaba tekrar görüşme imkanı olur mu diye konuşuruz, arkadaşlarımızla değerlendiririz. Meclisten çıkabilecek bir konuma gelip gelmeyeceğini de takip ederiz. Ama şu an 49 milletvekilimiz var. Kuru sıkı atmıyoruz yani. Ama buna ihtiyaç var. Hapishanelerin durumu bugün için olmuyorsa yarın olabilir mi takip edeceğiz. Şartlar olgunlaştırdığımız takdirde de 5 yıllık indirimi öneriyoruz. Hapishaneleri ve kader kurbanlarını rahatlatmak istiyoruz." diye konuştu.