Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya üzerinden yaptığı 'Işıklar yanıyor' paylaşımı çok konuşulmaya devam ediyor. Yıldırım tepki alan sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çok arzu ediyorsan bu işi istifa edersin, gelirsin siyasetin içerisine girersin" sözleri gündeme damga vurdu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti Grup Toplantısı'na katılarak izlenimlerini yazdı.

Erdoğan'ın basın mensuplarına yaptığı açıklamalara değinen Selvi, Erdoğan'ın 'ışıklar yanıyor' polemiği başlatan Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın istifasını istediğini iddia etti.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde: 

"ERDOĞAN İSTİFASINI İSTEDİ"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan grup konuşmasında Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın neden olduğu tartışmaya değinmedi. Çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yaptı. Erdoğan, çok net ifadelerle Engin Yıldırım’ın artık o koltukta oturamayacağını işaret etti, istifasını istedi.

“Çok arzu ediyorsan bu işi istifa edersin, gelirsin siyasetin içerisine girersin” dedi. Krizin çözümü için Anayasa Mahkemesi’ni adres olarak gösterdi.

Bir gece önceden başlayarak krizin adım adım tırmandığı saatlere tanıklık ettik. Dün Anayasa Mahkemesi toplantı halindeyken kulağımız oradan gelecek haberlere çevrilmişti."

"GENELKURMAY’IN IŞIKLARI DARBELER İÇİN YANDI"

"15 Temmuz gecesi İstanbul’da tanklar Boğaz Köprüsü’ne çıktığında darbe olup olmadığını anlamak için ilk iş olarak Genelkurmay’ın önüne koşmuştum. Çünkü darbe mağduru olan demokrasimizde Genelkurmay’ın ışıklarının yanmasının bir anlamı vardı. Çok geç bir saat değildi ama Ankara gazeteciliğinin verdiği refleksle, ışıkların yanıp yanmadığına bakmak istemiştim. Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” tweet’i darbe tartışmalarını beraberinde getirdi. Çünkü Genelkurmay’da ışıklar hep darbeler için yandı. 15 Temmuz’da ise milletin gücü darbenin ışığını söndürdü.

27 Mayıs darbesinin ürünü olan Anayasa Mahkemesi, geçmişte verdiği parti kapatma kararları, 367 rezaleti ve başörtüsüne yönelik yasakçı tavrı nedeniyle zaten imajı düzgün bir mahkeme değil. Engin Yıldırım ise attığı tweet’le Anayasa Mahkemesi’nin hedef tahtasına oturmasına neden oldu. Engin Yıldırım demokrasi dışı bir oluşumu ima etmediğini söyledi, yanlış anlaşıldığını ifade ederek özür diledi. Ama olgu değil, algı önemlidir. Darbeler konusunda büyük bedeller ödemiş olan milletimiz, bu tweet’i bir tehdit olarak gördü. Böylece Engin Yıldırım, çok yanlış bir tweet’le çok tehlikeli bir tartışmaya neden oldu."

"ENGİN YILDIRIM, PROTEST BİR KİŞİLİK"

"Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla girdiği polemikten hatırlıyoruz. Soylu, “Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez” kararını iptal ettiği için Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a “Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım” diye yüklenmişti. Soylu’ya yanıt Engin Yıldırım’dan gelmişti. Yıldırım, Twitter’dan “Bisiklet maceram 2020-1992” yazıp bisikletli fotoğrafını paylaşmıştı. Protest bir kişilik olarak tanınan Engin Yıldırım, “Işıklar yanıyor” tweet’iyle darbe tartışmalarına neden oldu. Ne demişler, mahkemeler kararlarıyla konuşur. Ancak mahkeme üyeleri sosyal medyadan konuşmayı tercih edince bu tür sorunlara yol açıyorlar."