CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis Genel Kurulu'nda yemin etti. CHP Antalya Milletvekili Baykal, sağlık sorunları nedeniyle ertelenen milletvekili yemin töreni bugün gerçekleşti.

Baykal toplantı açılışından yaklaşık 15 dakika önce yemin töreni provası için salona geldi. Baykal bu sırada TBMM'de görüntülendi.

TBMM Başkan vekili Levent Gök'ün yönettiği oturumda Deniz Baykal milletvekillerinin alkışları eşliğinde kürsüye gelerek yemin etti.

Yemin törenini ardından siyasi parti temsilcileri Baykal'a hoş geldin ve geçmiş olsun konuşması yaptı.

CNN TÜRK Muhabiri Ünal Kaya Baykal'ın Meclis'e dönmesiyle ilgili detayları aktardı:

Deniz Baykal 16 Ekim 2017 tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonrasında tedavi sürecine girmişti. Uzun süre hastanede kalmış bir ara Almanya'da tedavi görmüş ve sonrasında da Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavisine devam ediliyordu. Ailesinden dün yapılan açıklamaya göre 1 Nisan sonrasında TBMM'ye gelip yemin etmesi bekleniyordu. Ancak Deniz Baykal bugün gelmeyi tercih etti. Muhtemelen doktorlarından artık Meclis çalışmalarına katılabileceği izni çıkmış bulunuyor. Deniz Baykal yoğun bir şekilde TBMM'de bulunmayacak. Seçimlerin ardından Meclis'e daha yoğun bir mesaiyle dönmesi bekleniyor. Baykal'ın 16 aylık aranın ardından Meclis'e dönmesi merakla ve ilgiyle izlendi.