Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6'ncı olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: "Dün 2020'nin nüfus verileri açıklandı. Ülkemiz nüfusu 84 milyona merdiven dayamakla beraber yaş ortalamamız yükseliyor. Her çocuk kendi kısmeti ile hayata gözlerini açar. Hükümet olarak hep söylüyorum en az 3 çocuk. Rabbimiz nikahlanınız, çoğalınız diye buyuruyor. Hükümet olarak kadınlara, çocuklara, engellilere yönelik hizmetlerimizle milletimizin her bir ferdimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz."

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ OLAYLAR

"Son dönemde İstanbul'daki hadiselerde örneklerini gördüğümüz şekilde zihni ve kalbi olarak ülkesiyle milletiyle değerlerimizle bağı kopmuş bir kesimin varlığına üzüntüyle şahit oluyoruz. Oradaki bir kısım genç, ne yazık ki dışarıdan tahriklerle böyle bir oyuna giriyor. Kendi ülkelerinde sokakta en küçük taşkınlar gösterenlerin başını ezenlerin, ülkemizde sokakları terörize edenleri masum göstermeye çalışmasını da önemsemiyoruz. Elbette teröre bulaşmış olan örgütlerin oyuncağı haline gelen, şiddeti bir hak arama vasıtası olarak gösteren hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkartacağız. Teröre bulaşmamış her evladımızı sahiplenmek parti ve hükümet olarak görevimizdir.  Ana muhalefet partisinin il başkanı kadın var. Sizin orada ne işiniz var? Gidin siyaset yapın. Dün Kadıköy'de gösteri yapmaya kalktılar. İYİ Parti de işin içine karıştı. 206 üniversitede bir şey yok. Bunları neden konuşmuyorsunuz. Ortalığı mı karıştıracaksınız? Bunu mu istiyorsunuz. Bu ilim yuvalarımızı tahrik etmeye buraları terörize etmeye kimsenin hakkı yok, buna da müsaade etmeyiz. Çocuklarımızın ailelerine çağrıda bulunuyorum. Evlatlarınıza lütfen sahip çıkın. Meydanı onların heyecanlarını kendi çıkarları için kullanan profesyonel provokatörlere bırakmayın. Bu sinsi oyunu bozmak için öncelikle üzerine eğilmemiz gereken yer ailedir. İnşallah bu sinsi oyunu hep birlikte bozacağız. "