Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı temaslarda bulunmak için geldiği Antalya'da Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, bakanlığıyla ilgili çalışmaları değerlendirmek, yarın yapılacak toplu açılışlara katılmak ve Antalya Bölge Adliye Mahkemesinin resmi açılışını yapmak için kentte bulunduklarını belirtti.

Öğleden sonra istinafla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştireceklerini anlatan Bozdağ, "Bilindiği gibi istinaf mahkemeleri 20 Temmuz 2016'da faaliyete geçti. 6 aylık süre doldu. Bu süre içerisinde istinaf mahkemelerimizin uygulamalarında ortaya çıkan ihtiyaçlar, sorunlar, çözümler nelerdir buna dair değerlendirme toplantılarını, her istinaf mahkememizin olduğu yerde yapıyoruz." diye konuştu.

"Konuyu geniş boyutlarıyla ele alıp, değerlendireceğiz"

Diğer istinaf mahkemelerinin olduğu yerlerde de söz konusu toplantıyı yapacaklarını vurgulayan Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"Konuyu geniş boyutlarıyla ele alıp, değerlendireceğiz. Bugün öğleden sonra Bölge Adliye Mahkememizde değerlendirme toplantımızı geniş boyutlarıyla yapmış olacağız. Önümüzdeki günler içerisinde de tüm bölge adliye mahkemelerinden gelen öneriler ve eleştiriler boyutunda neler yapacağımızı somutlaştıracağız. Muhtemelen bir yasa teklifini TBMM'ye sunacağız. Çünkü ihtiyaçlar var. Onları karşılamak için de kanuni bazı düzenlemelerin yapılması zorunluğu ortada. Amacımız istinafın sağlıklı işlemesi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına adalet beklentisine en doğru cevabı verebilmesidir. Bunun temini için çalışmalarımız devam ediyor."