31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy sayım işlemleri devam ederken Maltepe ilçesindeki oy sayımları durduruldu. İlavelerle 12’ye çıkarılan sandık kurulu sayısı 10 kurul azaltılarak 2’ye düşürüldü. YSK'nın kararıyla iptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar yeniden sayılacak.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu AK Parti’nin olağanüstü itirazı üzerine Maltepe Seçim Kurulları’nın sandık kurullarının sayısının artırılması dair kararını kaldırdı.

Bu karar üzerine Maltepe’de iki gün önce kurulan 10 yeni sandık kurulunun yaptığı sayımlar hükümsüz kaldı. YSK kararının gerekçesinde; Maltepe 1. Ve 2. Seçim Kurullarının sandık Kurulu sayısının artırılması kararını müştereken (iki kurul birlikte toplanıp karar almıştı) almayacağı belirtildi.

YSK’nın bu kararı sonrası Maltepe’de 1087 sandıktan 175 dolayında sandık kaldıktan sonra sayım işlemi durdu. Maltepe 1. ve 2 Sandık Kurulları YSK kararı uyarınca 10 yeni sandık kurulu tarafından yapılan sayımların geçersiz sayılmasına karar verdi.

Bu karar ile 400 dolayında sandığın sayımı iptal edilmiş oldu. Sandık Kurulu sayısı da 12’den 2’ye düştü. Maltepe Seçim Kurulları, oyların sayımının hızlandırılması için yeni sayım terminalleri kurulmamasına da karar verdi.

CHP'DEN İTİRAZ

Cumhuriyet Halk Partisi, Maltepe Seçim Kurulları'nca alınan bu kararlara karşı Yüksek Seçim Kurulu''na itirazını yaptı.

İŞTE YÜKSEK SEÇİM KURULU'NUN KARARI

MALTEPE 1. İLÇE SEÇİM KURULU KARARI

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Süleyman Bayar karara karşı oy verirken karar oy çokluğu ile alındı.

KARARLAR OY ÇOKLUĞU İLE

Maltepe Seçim Kurulu, Başkan (hakim),2 memur, AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri olmak üzere 7 üyeden oluşuyor.

Hızlandırma için yeni sayım terminalleri kurulmaması kararı 2 memur üye, AK Parti, MHP ve Saadet temsilcisinin oy çokluğu ile alındı.

Yeni terminallerce yapılan sayım işleminin geçersiz sayılması kararı da 2 memurun, AK Parti ve MHP temsilcilerinin oyu ile alındı.