Yeni Şafak'ın haberine göre, Millet İttifakı’nın Ankara adayı Mansur Yavaş, önceki gün Habertürk'te 31 Mart yerel seçimleri öncesi kendisine yöneltilen ‘sahte senet’ iddialarına yanıt vermişti. Mansur Yavaş, “10 milyon dolarlık bir değere sahip ticari bir davanın taraflarıyla paraları olmadığı için dava ücreti olarak 600 bin dolara senetle anlaştık. Geldiler seneti verdiler en son bu şikayetçi şahısa imzaltıldı senet” demişti.

Yavaş, Necmettin Kesgin’in davasını almadığını ticari bir davada Kesgin’in de şirketin ortağı olduğunu zannettiğini belirtmişti. Programda, Kesgin’in Yavaş’ın gözünü korkutmak için çeşitli açıklamalarda bulunduğu ve Yavaş’a ilk verilen senetten farklı bir senet teklif ettiği açıklanmıştı. Canlı yayında iki farklı seneti gösteren ve Kesgin’in sahtekar olduğunu belirten Yavaş, kendisine 600 bin doların da ödenmediğini ifade etmişti. Kesgin’in kendisine şantaj yapmak için görüşmeleri kayıt altına aldığını belirten Yavaş, söz konusu kayıtların bulunduğu bilgisayarın mahkemeye sunulduğunu söylemişti.

Gizli ses kayıtları ve görüntülerin, senet verilmeden önce yapılan görüşmeler ve senet verildikten sonra yapılan görüşmeler olarak iki farklı adla kaydedildiğini söyleyen Yavaş, savcılığın konuyla ilgili iddianame oluşturduğunu belirtmişti.

Yavaş, iddianamede Kesgin’in dolandırıcılıkla suçlandığını söylerken mahkemenin Kesgin’in resmi belgede sahtecilik, şantaj ve izinsiz kayıttan toplamda 6,5 yıl hapis cezası aldığını açıklamıştı.
Yavaş, 6,5 yıllık cezanın henüz İstinaf Mahkemesi tarafından onanmadığını da ifade etmişti.

Mansur Yavaş, AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin Necmettin Kesgin’in sabıkasının olmadığı iddiasına da canlı yayında gösterdiği sabıka kaydıyla yanıt vermişti.