Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, gündemden düşmeyen %50+1 seçilme konusuna ilişkin Twitter adresi üzerinden açıklamalarda bulundu.

"SİYASET HALK İÇİN YAPILIR, HALKA RAĞMEN DEĞİL"

"Cumhurbaşkanı seçiminde %50+1 oy kuralı Türkiye’nin toplumsal ve siyasal istikrarının temelidir." diyen Mehmet Uçum açıklamasına şöyle devam etti: "Halkın 50+1’le hiç bir sorunu yoktur tam tersine bu norm siyasal sistem işleyişinin tamamen halk iradesine dayanmasının temel güvencesidir. Siyaset halk için yapılır,halka rağmen değil."

Yasama yılı etkinliklerinde gazetecilerin %50+1 sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelerle yanıt vermişti:

"Bir yıl önce çıkarmış olduğumuz, millete götürüp de milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek, asıl milleti o yorar. Daha yeni çıkardık. Mevcut durumu Meclise getiren biziz, şu anda mevcut durumu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük bir çoğunluğu ile bu onaylandığına göre bunu tekrar revize edip gündeme getirmek bir defa bizim özellikle siyasi ciddiyetimize yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bizim değil, muhalefetin yapacağı bir iştir."