Kitapçıkta, MHP’nin istemediği ve 13 başlıkta özetlenen ‘yok’lar listesi şöyle aktarıldı: “Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle çatışma yoktur. İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yoktur. Anayasa’ya uymayan yöneticilerin sorumsuz kalması yoktur. Keyfi yönetime cevaz verecek bir düzensizlik yoktur. Yönetenlerin işledikleri suçlardan cezasız kalması yoktur. Milli devleti parçalayan özerklik/federasyon yoktur. Türkçeden başka bir dile resmiyet kazandırılması yoktur. Türkçeden başka bir dilde eğitim yoktur. Türk’ün anayasasından ‘Türk’ün adını çıkarma girişimi yoktur. Türk milletinin içinden ayrı bir ‘millet’ inşa etme girişimi yoktur. Terör örgütleriyle pazarlık, teröriste af, teröre taviz yoktur. Teröristbaşı bebek katiline özgürlük yoktur. Paralel devlet yapılanmasına yer yoktur.”

‘TÖREYE UYGUN DÜZEN’

Kitapçığa göre MHP, töreye uygun devletin ertelenemez hedef olduğunu savunacak. Kalıcı nitelikli bir milli mutabakatın şart olduğu kaydedilen kitapçıkta, “Fiili durum ve açmazın bir an önce sonlanarak töreye uygun devlet düzeninin devamını ertelenemez bir hedef olarak kabul ediyoruz. Töre, devletin düzeni, kuruluş ruhu ve gücü demektir. Töresiz Türk devleti olmayacak, MHP varken devlet töresiz kalmayacaktır” değerlendirmesi yapıldı.

Kitapçıkta, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğiyle MHP’nin AK Parti içinde eriyeceği ve yok olacağı eleştirilerine de yanıt verilirken şöyle denildi: “Yeni sistemde, parlamentoda iki siyasi partili bir yapı olacağı ve bu yapı içinde MHP’ye yer olmayacağı iddiaları tamamen dayanaksız ve asılsızdır. Aksine yeni sistemde MHP yürütme ve parlamentoda daha da güçlenecektir. Yeni sistem uzlaşmayı öne çıkarsa da her parti gibi MHP de kendi ilke ve değerleri doğrultusunda Türk milliyetçiliği hareketinin siyasette tek temsilcisi olarak ilelebet yoluna devam edecektir.”