Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tüzüğü’nün 78. maddesi uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Samsun Milletvekili Erhan Usta, hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulunca müzakere edildi. Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile MHP Ankara Çankaya Teşkilatı üyesi Erhan Usta’nın MHP Tüzüğü’nün 78/4 - (c) , (e) , ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “kesin çıkarma’’ cezası ile tecziyesine, 16 Ocak 2019 tarihinde oy birliği ile karar verildiğini açıkladı. 

Erhan Usta ise, AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri için, "Samsun'da ittifak olmazsa olmaz değil. Jest ile rest arasında bir harf var" demişti. Bu sözlerinin ardından Erhan Usta, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

ERHAN USTA KİMDİR?

Erhan Usta, 17 Temmuz 1966'da Samsun Havza'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümün'den mezun oldu.

ABD Northeastern Üniversitesi'nde İktisat Politikası ve Planlama dalında bölüm birincisi olarak master derecesi aldı. Celal Bayar Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı'nda doktora çalışması devam etmektedir.

Devlet Planlama Teşkilatı (Kalkınma Bakanlığı)'nda Uzman Yardımcısı, Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör Yardımcılığı'nın yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri; görevi gereği finans, vergi, muhasebe, sağlık, ilaç gibi alanlarda birçok kurul, komisyon ve konseyde başkan ve üye olarak çalıştı. Son 10 yılda, kalkınma planı, orta vadeli programlar ve makro ekonomik politika hazırlıklarının teknik koordinasyonunu yürüttü.

Erhan Usta, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.