31 Mart'taki yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanlığı için adaylığı adı geçen Mustafa Sarıgül'ün CHP'den bugün istifa etti. Sarıgül yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden üzülerek istifa ediyorum” dedi. 

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Yazılı açıklama yapan Sarıgül, 31 Mart'taki yerel seçimlerde aday olacağını da vurguladı.

Sarıgül yaptığı açıklamada, "Yıllardır gece gündüz çalışmaktan yorulmayan ben, dört yıldır gece gündüz Şişli’de yerel seçimlere hazırlanan ben, seçimlere sadece ve sadece iki ay kalmasına rağmen yaşadığımız belirsizlikten, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum!" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin yaklaştığı ve CHP'nin aday belirleyemediğini vurgulayan Sarıgül, "Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz için hayati önem taşıyan önümüzdeki yerel seçimler 2 ay sonra yapılacak. Neredeyse yarın! Ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaylarımızı bile bir türlü belirleyemedik. Oysa yerel seçimler hayati önem taşır" dedi.

"SEÇİME 2 AY KALDI, CHP ADAYINI HALA AÇIKLAYAMIYOR"

Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Ben 4 yıldır hazırlanıyorum. Seçimlere 2 ay kaldı, Cumhuriyet Halk Partisi hala adaylarını açıklamıyor, açıklayamıyor. Oysa 2019 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılacağı beş yıl önce belliydi. Muhalefet partilerinin bu seçimlere hazırlanması için önlerinde beş yıl vardı. Ama ana muhalefet olan Cumhuriyet Halk Partisi, iki ay kalan seçimler için adaylarını hala netleştirmedi.

Vatandaş haklı olarak buna tepkili! Dört yıl gece gündüz çalıştım yorulmadım. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin kararsızlığı parti kulislerinde beni, büyüdüğüm, yaşadığım, siyasete girdiğim, siyasette geliştiğim ve yıllarca hizmet verdiğim, mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı bildiğim Şişli yerine, hepsine söz verdiğim Şişli’de yaşayan yurttaşlarıma hizmet yerine, başka semtlerle adımın anılması beni yordu daha önemlisi kırdı.

Bir önceki seçimde İstanbul’u bana emanet eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin hala Şişli adayını açıklamaması beni kırdı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart İstanbul adayı tanıtılırken, önceki seçimde %41 oy almış ve birçok tecrübe yaşamış önceki aday olarak benim davet edilmemem beni kırdı. “Sen nasıl başardın da %41 oy aldın, nasıl bunun üstüne çıkarız?” diye bana sorulmaması beni kırdı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden yetkili ve ilgili hiç kimsenin beni bilgilendirmemesi; aramaması, beni kırdı. 

Ben siyasette hayli tecrübeliyim, siyaset tuzaklarına düşmem ve ucuz oyunlara gelmem. Bugüne kadar sessiz kalmam parti terbiyemden gelir; farkında olmadığımdan değil. Ben Sayın Kılıçdaroğlu aday olduğunda, kendi hareketimi durdurmuşum; Hata mı yapmışım; hayır! memleket meseleydi. Bugün olsa yine aynısını yaparım. “İstanbul adayı ol” dendiğinde görevdir dedim, görevi aldım. Mesele memleket meseleydi. 

"İTTİFAK OLMADAN YÜZDE 41 OY ALDIM"

Benim İstanbul adayı olduğum seçimde, bugünkü gibi ittifak filan olmadan %41 rekor oy aldım. 5 yıl boyunca genel başkana her türlü desteği verdim. Bir gün bana kimse saygısızlık yaptın diyemez. Kendisi de bunu biliyor ve söylüyor. Sözün özü şudur; Ben hep, Ecevitlerden eski siyaset ustalarımdan öğrendiğim parti disiplini ve nezaket sınırları içinde kaldım. Ama ben ahde vefaya çok inanırım. Bütün yaptıklarıma rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nden vefa görmedim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil… Partili yurttaşlarıma asla değil… Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine kırgınım, tepkiliyim. Kararsızlıklarına, açık olmamalarına, hala adayları netleştirmemelerine ve bana karşı vefasız davranmalarına tepkiliyim. Tepkimi de hep bahsettiğim siyasi nezaket kuralları içinde kalarak veririm.

Ben bugünkü yönetim anlayışıyla… Bu kararsızlıkla… Bu iç hesaplaşmayla… Bu iç iktidar kavgasıyla… Kaybedilen aylar nedeniyle 31 mart seçimlerinde alınacak sonuçtan endişeliyim. Vatandaş endişeli… vatandaş tepkili. Bütün bu anlattıklarımı alt alta koyduğum zaman ortaya çıkan tablo şudur; Cumhuriyet Halk Partisi ya kazanmak istemiyor; ya da umut olmayı beceremiyor.

"İSTİFA EDİYORUM"

Çok üzgünüm; Ben CHP gençlik kollarında başkanlık yaptım, mecliste en genç milletvekili oldum, yıllarca Şişli’de hizmet verdim; parti yönetiminin beni desteksiz bırakmasına rağmen, %41 gibi rekor oy alan İstanbul Büyükşehir adayı oldum. Ben aslanlar gibi 5 yıl boyunca genel başkana ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıktım. Üstüme düşen her şeyi yaptığıma inanıyorum. Bugün Şişli’ye hizmet vermek için yeniden adayım; karşımda muhatap bulamıyorum. Geçmişi başka partilere dayanan adaylar büyükşehir adayı yapılırken, CHP’nin öz evladına, -doğrudan diyemiyorlar- dolaylı yoldan başka ilçelere işaret ediyorlar. Bu en azından siyasi nezakete uymaz… Bu en azından Şişlililere saygısızlıktır!

Buna tepkisiz kalamazdım. Küçük kurnazlıklara teslim olamazdım. Bugün bir karar aldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha çok yıpranmaması için ve ya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu rahatlatmak adına Yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden üzülerek istifa ediyorum."

ADAY OLACAK

Sarıgül, yaptığı açıklamada Şişli Belediye Başkanlığı'na aday olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Sarıgül siyaseti bırakıyor mu? Cevabım net; Hayır! Şişli’ye ve Türkiye’ye vereceğim daha çok hizmetler var. Diyebilirsiniz ki; Sarıgül başka bir partiye mi geçiyor? Cevabım net; Bu kararı aldığım bugün için hayır. Kendimi bugünden itibaren Şişli’de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum. Huzuru onların arasında buluyorum. Onların göstereceği yolda yürüyeceğim. Diyebilirsiniz ki; Sarıgül Şişlide Başkanlığa aday olacak mı? Cevabım net: Evet! Yarından itibaren çizeceğim yol haritamı Şişlililer ile birlikte belirleyeceğim. Ben çok kararlı ve huzurluyum."