Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul olağanüstü itirazlarına dair üçüncü gün mesaisinde de önemli ara kararlara imza attı. YSK, MHP’nin Maltepe’de seçimlerin yenilenmesini dair itirazında öne sürdüğü kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyelerinin araştırılması talebi kabul edildi. Bu husus Maltepe İlçe Seçim Kurullarınca 5 gün içerisinde araştırılacak. AK Parti’nin Büyükçekmece talebine dair ise YSK, İstanbul dosyasındaki ara kararlarının sonucunun beklenmesini kararlaştırdı.

AK Parti’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine dair olağanüstü itiraza dair dün kritik ara kararlara imza atan YSK, bugün de önemli bir mesai yaptı. Saat 14’te toplanan YSK, AK Parti’nin Büyükçekmece, MHP’nin İstanbul geneli ve Maltepe ilçesine ilişkin seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarını görüştü. 

MALTEPE’DE SANDIK KURULU ARAŞTIRMASI

YSK bu görüşmede de dünkü gibi partilerin taleplerine ilişkin ara kararlar aldı. YSK, MHP’nin Maltepe’de seçimlerin yenilenmesini dair itirazında öne sürdüğü kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyelerinin araştırılması talebi kabul edildi. MHP, Maltepe’deki 1093 sandıkta kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin 970’inin kaymakamlıkça bildirilen listeden belirlenmediğini iddia etmişti. Bir kısım sandık kurulu üyelerinin akrabalar arasında seçildiği de öne sürülmüştü. YSK işte tüm bu hususların araştırılmasına karar verdi. YSK’nın ara kararı doğrultusunda Maltepe Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyeleri varsa bunların ne şekilde görevlendirildiğine dair bir araştırma yapacak. Bu araştırmanın sonucu 5 gün içerisinde YSK’ya bildirilecek. YSK, bu araştırmaların tamamlanmasının ardından MHP’nin Maltepe’de seçimlerin yenilenmesine dair talebini nihai olarak karara bağlayacak.

BÜYÜKÇEKMECE İÇİN BEKLEME KARARI

Ve Büyükçekmece…AK Parti, İstanbul’un yanı sıra Büyükçekmece’de seçimlerin yenilenmesine talebiyle YSK’ya olağanüstü itirazda bulunmuştu. Bugün bu talep de görüşüldü. YSK, Büyükçekmece kararı için İstanbul ara kararında alınan araştırma talimatlarının sonucunun beklenmesine karar verdi. Buna göre, İstanbul’da ilçe seçim kurullarınca yapılmaya başlanan usulsüz seçmen iddialarına ilişkin incelenmelerin tamamlanmasının ardından YSK, AK Parti’nin Büyükçekmece seçimlerin yenilenmesine dair talebini nihai olarak karara bağlayacak.