ANKARA (AA) - 1910 Ankaragücü Taraftarlar Derneği (Gecekondu), Ankaragücü'nün kuruluş tarihini sembolize eden 19.10 tarihinde 1910 Ankaragücü gecesi adıyla bir dayanışma gecesi düzenledi.

Ankara JW Marriot Hotel'de organize edilen geceye, başkent kulübünün başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İsmail Kartal ve futbolcuların yanı sıra milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve birçok davetli katıldı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı süreci biraz olsun atlattığını belirterek, "100. yılda şampiyonluk beklerken, kulübümüz kapanma noktasına geldi. Elektriği, suyu, doğalgazı kesildi, futbolcular yiyecek yemek bulamadı. Çok şükür bunları atlattık ve ait olduğumuz Süper Lig'e yükseldik." dedi.

MKE Ankaragücü'nün cumhuriyetten önce kurulduğunu hatırlatan Yiğiner, "MKE Ankaragücü, Kurtuluş Savaşı'nda futbolcularından şehitler ve gaziler vermiş bir kulüp. Bu kulübün kurucuları cepheye mermi üreten işçiler. Yani Ankaragücü öyle sıradan bir kulüp değildir." diye konuştu.

Kısa filmler de sunulan gecede konuşmaların ardından katılımcılara plaketler dağıtıldı ve toplu fotoğraf çektirildi.