İSTANBUL (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun (TSSF) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası İstanbul'da başladı.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonunun (CMAS) faaliyet programında yer alan ve 17 ülkeden toplam 194 sporcunun katıldığı organizasyon, Beylikdüzü Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor.

Paletli Yüzme Genç Milli Takımı'nın 16 sporcuyla katıldığı ve 3 Ağustos'ta sona erecek şampiyonanın ilk gününde 100 metre çift palet, 100 metre su üstü ve 400 metre su üstü eleme ve final müsabakaları yapılacak.

TSSF Paletli Yüzme Teknik Kurulu Başkanı ve Paletli Yüzme Milli Takımı Antrenörü Özgür Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada 14 ile 17 yaş arası sporcuların yarıştığını belirterek, "Şampiyonada 4 gün boyunca havuz yarışmaları olacak. Beşinci gün ise Gürpınar Sahili'nde denizde açık su yarışması yapılacak. Kızlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride ilk 3'e giren sporcular madalya ile ödüllendirilecek." ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın havuz etabında, su üstü, çift palet, dip, tüp ve bayrak yarışı, açık suda ise 6 bin ile 4x2 bin metre bayrak yarışı müsabakaları gerçekleştirilecek.