İSTANBUL (AA) - 20 Yaş Altı Dünya Atletizm Şampiyonası, Finlandiya'nın Tampere kentinde başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin 31 atletle temsil edildiği şampiyonadaki ilk seansta Türk atletlerden ikisi adını finale yazdırdı.

Macaristan'ın Györ kentindeki 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Münevver Hancı, ilk grupta son hakkındaki 51.25'lik atışıyla dördüncü sırayı alırken, iki grup sonunda altıncılığı elde etti ve finale çıktı.

Kadınlar 3000 metre su engellide yarışan Derya Kunur ise finale yükselen bir diğer Türk atlet oldu. Derya, Kenyalı Celliphine Chepsok'un da bulunduğu yarışı 10.05.60 ile 4. sırada geçip kendisine ait 20 yaş altı Türkiye rekorunu yenileyerek adını finaldeki 15 isim arasına yazdırdı.

Aynı yarışta mücadele eden Milli Takım'ın diğer temsilcisi Yonca Kutluk, 10.36.97 ile en iyi derecesini koşmasına karşın serisinde 13. sırayı aldı ve elendi.

İlk seansta yapılan erkekler gülle atma seçmesinde ise Alperen Karahan mücadele etti. A Grubu'nda 18.51'lik atışıyla dokuzuncu olan Alperen, final şansını kaybetti.

Sırıkla atlamada yarışan Mesure Tutku Yılmaz da 4.10'luk dereceyle tamamladığı müsabakada finalden oldu. Mesure, 4.10'luk derece yapan beş atlet arasında önceki atlayışlarında bir fazla hatası olduğu için 13. oldu ve bir sıra ile elendi.