İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - İstanbul'da gerçekleştirilen 3. Etnospor Kültür Festivali'nde katılımcılar spor ve kültürün yanı sıra, dünya mutfağından lezzetleri tanıma fırsatı buldu.

Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali'nde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) organizasyonuyla 31 ülke mutfağı, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festival etkinliklerini izlemeye gelenler bu ülkelerin yemeklerini tatmanın keyfini yaşadı.


- Kazancı: "Yemek kültürü çok önemli"


Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, TİKA'nın organizasyonuyla 5 kıta ve 170 ülkeden 30'a yakın aşçının hazırladığı yemeklerin vatandaşların beğenisine sunulduğunu söyledi.

Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3. Etnospor Kültür Festivali kapsamında dünya mutfağının katılımcıların ayağına geldiğini belirterek, şunları aktardı:

"Vatandaşlar sadece bu ülkeleri gezmek istediğinde, dünyanın parası ve zamanı gerekiyor. Biz burada dünya mutfağını toplayıp her yıl festival havasında İstanbul'a ve halkımıza sunmaya çalışacağız. TİKA'nın yaptıkları bununla sınırlı değil. TİKA kubbemiz var. Restore ettiği tarihi eserlerin gösterimini bu kubbe içinde yapıyoruz. Gastronomi dünyasındaki gibi vatandaşlar, o ülkelere gitmeden tüm eserleri görme imkanına sahipler."

Festivali sadece gastronomi olarak düşünmediklerini kaydeden Kazancı, "Ülkelerin oyunlarını, folklorunu, el sanatlarını görüyoruz. Yemek kültürü çok önemli. Kültürümüze ait, geçmiş değerlerimizi de buraya taşımak çok önemli. Ziyaretçiler hem sportif aktiviteleri hem yemekleri hem de el sanatlarını ilk kez görüyor. Yetişkinler de geçmişe dönüyor." diye konuştu.

Hakan Kazancı, Etnospor Kültür Festivali'ne "spor" demediklerini anlatarak, "Kültür festivali dedik. Bunun içinde yemek kültürü yer aldı. Sadece yemek değil her ülkenin kendine ait değerlerini, kültürlerini sergilemeye çalıştık. Bunu başarıyoruz. Spor bunun parçası." ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında yemeklerini tanıtma fırsatı bulan farklı ülke temsilcileri de AA muhabirine yaptıkları açıklamada, organizasyondan memnuniyetlerini dile getirdiler.