MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu, 28 Ekim Pazar günü yapılacak.

Ortaca Belediyesi ile Interval Events iş birliğinde Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca Kaymakamlığı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek maratona, 22 ülkeden 40'ı yabancı yaklaşık bin 200 sporcunun katılması bekleniyor. Sporcular, 21, 14 ve 5 kilometrelik 3 parkurda ter dökecek.

3. Uluslararası Dalyan Caretta Run Yarı Maratonu organizatörü Serdar Puşur, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek organizasyonun doğa ile iç içe eşsiz bir koşu deneyimi sunmasının yanı sıra caretta carettaların korunmasına da katkı sağlayacağını söyledi.

Misafirlere doğa, spor ve eğlence dolu muhteşem bir hafta sonu deneyimi sunmayı hedeflediklerini belirten Puşur, şöyle konuştu:

"Organizasyonda koşucular, Dalyan merkezinden başlayarak İztuzu Plajı'na ilerleyen parkurda 5, 14 ve 21 kilometrelik üç ayrı mesafede yarışacak. Nar bahçelerinin arasından geçerek Sülüngür Gölü'ne doğru ilerleyen parkur, koşuculara büyüleyici bir deneyim vadediyor. Maraton sununda sporculara Dalyan'ın simgesi nar suyu ikram edeceğiz. Akşam ise kanal kıyısında, kaya mezarları manzarasında partide buluşacaklar."