İSTANBUL (AA) - 32. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, İstanbul'da başladı.

Boksa uzun yıllar sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak hizmet eden, Avrupa Boks Birliği (EUBC) ve Dünya Boks Birliğinde (AIBA) Türkiye'yi temsil eden merhum Ahmet Cömert anısına Ataköy'de isminin verildiği spor salonunda düzenlenen turnuvaya 27 ülkeden 350'ye yakın sporcu katılıyor.

Organizasyonun ilk gününde erkekler 64, 69, 75 ve 81 kiloda, kadınlarda ise 54, 69 ve 81 kiloda eleme maçları yapılıyor.

Turnuvada eleme maçları yarın da devam edecek. 13 Eylül Perşembe günü çeyrek, 14 Eylül Cuma günü yarı final müsabakalarının yapılacağı organizasyonda madalyalar ise 15 Eylül Cumartesi günü sahibini bulacak.


- Gözgeç: "Bu turnuvayı ömrümüz yettiğince devam ettireceğiz"


Turnuvayı salonda takip eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmet Cömert'in Türk boksuna önemli hizmetleri olduğunu belirterek, "Spora hizmet eden insanların böyle anılması çok güzel bir şey. Bizde vefa çok önemli bir kavram. Bu turnuvayı ömrümüz yettiğince devam ettireceğiz. Bizden sonra gelen insalar da devam ettirecektir." diye konuştu.

Maddi açıdan tasarrufa gitmelerine rağmen kaliteli bir turnuva organize edildiğini aktaran Gözgeç, şunları kaydetti:

"Ahmet Cömert Boks Turnuvası, uluslararası bir organizasyon. Her geçen gün daha iyi organizasyonlar yapıyoruz. Türkiye'de ekonominin büyük bir saldırıya uğradığını düşünüyoruz. Bütün dünyada da büyük bir sıkıntı var. Biz, dünyada söz sahibi ülkelerden birisiyiz. Bu turnuvada hem tasarruf açısından azami gayret gösterdik hem de kaliteyi ön plana çıkarmaya çalıştık."

Eyüp Gözgeç, Filistinli sporcuların da turnuvaya davet edildiğine değinerek, "Müslüman dünyası için önem arz eden Filistin bu turnuvaya katılıyor. Onlar mazlumlar. Kimsesizin kimsesi olan Türkiye ve onun devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan... Biz de bu ülkenin insanı olarak ABD'nin yaptığı zalim politikaya karşı mazlumlarımıza 'sizin yanınızdayız' mesajı vermek için Filistinli sporcuları misafir ediyoruz. Kazasız belasız bir turnuva olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Gözgeç, Anadolu Ajansına da teşekkür ederek, "Anadolu Ajansına samimi ve özel bir teşekkür ediyorum. Yurt dışı da dahil olmak üzere her yerde, her zaman boksun ve sporun yanında oldular. Türkiye'nin haberlerini dünyanın diğer ucuna ulaştırma çabası içinde oldular. Bundan dolayı çalışanlarını ve idarecilerini tebrik ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Karşılaşmaları Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert de tribünden takip etti.