ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası sona erdi.

Boztepe'deki bir otelde 12 Nisan'da başlayan turnuvanın sonunda ödül töreni düzenlendi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, törende yaptığı konuşmada, 4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası'nı en iyi şekilde tamamlamanın mutluluğu ve gururu içinde olduklarını söyledi.

Turnuvaya gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Çoruh, "Turnuvaya 16 ülkeden 507 sporcu katılım gösterdi. İlginin fazla olduğunu görünce Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu fark ettik. İnşallah bundan sonraki yıllarda da benzer turnuvalarımız devam edecek." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu ise 4. Ordu Uluslararası Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası'nın, katılımı en yüksek organizasyonlardan biri olduğunu belirtti.

Özellikle turnuvaya yurt dışından ciddi katılım olduğuna dikkati çeken Solakoğlu, bunun yanında organizasyona Türkiye'nin birçok ilinden sporcunun katılım göstermesinin, turnuvanın seviyesi ve kalitesini artırdığını aktardı.

Solakoğlu, turnuvayı düzenleyen Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara toplam 52 bin lira para ödülü dağıtıldı.