EDİRNE (AA) - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu (TMTF) Başkanı Kerim Koç, Edirne'de düzenlenecek 44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası'na iyi hazırlandıklarını belirterek, geçen sezonun şampiyonu olarak bu sene de birinciliği kimseye bırakmak istemediklerini söyledi.

Yarın başlayacak 44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası öncesi Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Koç, organizasyona 11 ülkeden katılım olduğunu aktardı.

Türkiye'nin şampiyonanın favorisi olduğunu kaydeden Kerim Koç, "Geçen senenin şampiyonu olarak buradayız. Bu sene de birinciliği kimseye bırakmayı düşünmüyoruz. Arkadaşlarımız gayet formda. Geçtiğimiz sezonu da iyi geçirdik, Avrupa'da iyi başarılar elde ettik. Akdeniz Oyunları'nda final oynadık. Balkan Şampiyonası'nı çok önemsiyoruz. Bu organizasyonun bir diğer özelliği de Balkan Masa Tenisi Birliği Başkanlığı'nın da ülkemize geçmesidir." ifadelerini kullandı.


- Germiyanoğlu: "Hedefimiz altın madalyaya ulaşmak"


Masa Tenisi A Milli Takımı Antrenörü Onur Germiyanoğlu ise bu şampiyonanın geçen yıllardan daha yüksek katılımla düzenlendiğine işaret ederek, "Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi turnuvanın en büyük favorisi Türkiye'dir. Hedefimiz altın madalyaya ulaşmak." diye konuştu.

Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak da Edirne'nin spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine değinerek, 11 ülkenin milli takımını ağırlamanın gurur verici olduğunu vurguladı.

Toplantıya, milli sporcular Talha Yiğenler ve Betül Kahraman da katıldı.

Türkiye, yarın başlayacak ve 5 Ağustos Pazar günü sona erecek şampiyonada 16 sporcuyla madalya mücadelesi verecek.