BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesinin ev sahipliğinde, Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 59'uncusu düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri başladı.

Kurtdereli Er Meydanı'nda 78'i baş boyunda olmak üzere bin 578 pehlivanın katılımıyla başlayan etkinliğin ilk gününde minik, teşvik, tozkoparan, ayak, deste, küçük orta ve büyük orta boylarda mücadeleler gerçekleştirildi.

Kule hakemlerinin çağrısıyla sahaya gelen güreşçiler, önce peşrev çekti, ardından yağlı güreşteki hünerlerini sergiledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Marmara Bölge Temsilcisi Raşit Ataş, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, güreş kültürünü yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi.

Önceki yıllarda müsabakaların bir ya da iki gün sürdüğünü bu yıl ise 3 gün süreceğini belirten Ataş, "Bu sene Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'ne boy atlama etabı koyduk. Yağlı güreş müsabaka talimatlarına göre, geleneksel güreşlerde boy atlama üç gün sürdüğünden dolayı minik boydan, küçük orta ve büyük boya kadar kayıt işlemlerini yaptık." ifadelerini kullandı.