BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesinin ev sahipliğinde, Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 59'uncusu düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Güreşleri sona erdi.

Kurtdereli Er Meydanı'nda 78'i baş boyunda olmak üzere bin 578 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliği, binlerce kişi izledi.

Kıyasıya mücadelenin verildiği güreşlerin finalinde Orhan Okulu'yu puanla yenen İsmail Balaban, Geleneksel Kurtdereli Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Zekai Kafaoğlu, yaptığı konuşmada, güreşlere ilginin her yıl arttığını belirterek, "Karesi ilçesinin adını güreş ve pehlivanlarla tüm Türkiye'ye, dünyaya duyurmak istiyoruz." diye konuştu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Ayan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın izlediği yarışlarda güreş ağalığını ise 160 bin lira vermeyi taahhüt eden Yaşar Dalgıç kazandı.