MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 7'incisi düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda bin 500 sporcu mücadele ediyor.

Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi Havuzu’nda gerçekleştirilen Profilo Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın açılış seremonisinde konuşan Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel, yedi yıllık süreçte 8 bin 500 yüzücünün ilçeye geldiğini ifade etti.

Profilo Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na 64 takım, 240 erkek, 165 kadın olmak üzere 405 sporcuyla rekor düzeyde katılım olduğunu belirten Demirel, "Aquamasters, Türkiye Yüzme Federasyonumuzun en önemli disiplini haline geldi. Her şampiyonada sporcu sayımız artıyor." dedi.

Demirel, üç gün sürecek yarışların ardından 19 Mayıs'ta, Uluslararası Aquamasters Profilo Dayanıklılık Yüzme Maratonu ve Uluslararası Aquamasters Setur Marinas 4x500 metre bayrak yarışının, İçmeler Körfezi'nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Muğla Valiliği ve Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen organizasyon, 20 Mayıs Pazar günü yapılacak Uluslararası Arena Aquamasters Martı Hotel Açık Su Yüzme Şampiyonası ile sona erecek.