ADANA (AA) - Adana'da, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivaline katılan 300 civarında sporcu görsel şölen sundu.

Merkez Çukurova ilçesi Kabasakal Mahallesi Rüzgarlı Tepe mevkinde organize edilen festivale, sporcular ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Festivale katılan yaklaşık 300 sporcu, Çukurova semalarında görsel şölen sundu. Vatandaşlar da sporcularla birlikte Rüzgarlı Tepe'den atlayış yaptı.

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya, yaptığı açıklamada, festivale 11 ülkeden 23 yabancı sporcunun da geldiğini söyledi.

Yaklaşık 30 ilden sporcuların da kente geldiği anlatan Akkaya "Hayatlarında ilk kez pilot eşliğinde uçmak isteyen yolcularımızı gökyüzüyle buluşturuyoruz." dedi.

Festivale katılan Fehmi Durmuş da yaklaşık 3,5 yıldır yamaç paraşütü yaptığını kaydetti.

Samsun'dan 20 kişilik grupla geldiğini belirten Durmuş, "Uçuş olarak güzel ve sakin bir tepe. Festivale güzel bir katılım oluyor. En azından herkesin tandem olarak bile olsa denemesini tavsiye ederim." diye konuştu.

Tokat'tan festival için gelen Efide Gülerer de Rüzgarlı Tepe'de ilk defa uçtuğunu, atlayışının çok iyi geçtiğini ifade etti.