Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın, başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İddianame, İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesince geçtiğimiz hafta kabul edilmiş ve dava açılmıştı. Davaya ilişkin tensip kararını da hazırlayan mahkeme, Galatasaray Spor Kulübün'de dava konusu dönemde sözleşmeli futbolcu olan Rigobert Song'un kontratının kulüpten istenmesine karar verildi. 

Tensip kararında ayrıca Galatasaray'ın 2006 yılı denetim raporu örneğinin ise İçişleri Bakanlığın'dan istenmesi hükme bağlandı. Galatasaray'ın eski futbolcusu Rigobert Song'a '16 Mayıs 2006 tarihinde tediye fişiyle 1 milyon dolar ödeme yapıldığı ve bunun da hayatın doğal akışına aykırı olduğu' dile getirildi. İddianamede ayrıca, Song'un avukatı Banu Anıl'a ödemeyle ilgili hesap dökümü gönderen kulüp yetkilisi Ahmet Sinan Kalpakçıoğlu'nun ise dinlenilmesine gerek duyulmadığı da kararlaştırıldı. 

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi, Polat hakkındaki davanın ilk duruşması için 6 Haziran 2012 tarihine gün verdi. Polat 6 Haziran'da hakim karşısına çıkacak. 




(CİHAN)