Galatasaray'da Mali Genel Kurul'da yaşanan olaylarla ilgili Başkan Adnan Polat, Şişli Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı'nın daveti sebebiyle ifade verdi.

NTV Spor Haber Müdürü Haluk Yürekli, "Galatasaray Başkanı Adnan Polat mali kongrede yaşanan olaylar sebebiyle, özellikle ibra sırasında, sayım yapılmadığı, tutanaklara geçmediği ifade edilmişti ve bu görünen olayların ardından dernekler masası bir soruşturma başlatmıştı ve bu soruşturmayı Şişli Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı yönetiyor.

Dün divan kurulunda yer alan Begüm Özkan, savcı Hasan Bölükbaşı'na ifade vermişti. Savcılık Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda yaşananlarla ilgili olarak inceleme başlatmıştı. Begüm Özkan'ın yanı sıra Divan Başkanı Türker Aslan ve divan heyetinde bulunan 6 kişinin daha ifadesine başvurulacak. Adnan Polat bugün sabah erken saatlerde Şişli Savcılığı'na geldi Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve savcı Hasan Bölükbaşı'nın daveti üzerine ifade veriyor" şeklinde konuştu.

Şişli Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Dernekler Müdürlüğü’nün, kongredeki oylamaların ‘usulsüz’ yapılıp yapılmadığının araştırılmasını istediği, bir usülsüzlük durumunun tespit edilmesi halinde, kongrenin iptal bile edilebileceği belirtildi.

KONGRE YAPILAMAYABİLİR

Olayı araştıracak Şişli Savcılığı’nın alacağı karar doğrultusunda, 14 Mayıs’taki kongre öncesinde yeni bir kriz daha çıkabilir. 27 Mart’ta yapılan genel kurulda, savcılık tarafından suç unsuruna rastlanması halinde, kongre iptal edilebilecek. Bu durumda da kongrenin tekrarlanması kaçınılmaz hale gelecek. Yani Cimbom’un Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu da zamanında yapılamayacak.(Akşam)